Mešane šnicle od krompira i mesa, prstići s dimljenim mesom i pica od špageta
Mešane šnicle od krompira i mesa
Potrebno je:
1/2 kg mešanog mlevenog mesa
1/2 kg krompira
2 crna luka
2 čena belog luka
100 g masti
2 jaja
so, biber
malo iseckanog peršuna
ulje
Priprema: Očišćen i obaren krompir dinstati na malo masnoće. Dodati meso, posoliti, pobiberiti, dodati jaja, strugani beli luk i crni luk i peršun. Masu dobro izmesiti pa od nje formirati šnicle. Pržiti ih na vrelom ulju sa obe strane. Servirati sa nekim umakom ili varivom od povrća.
Prstići s dimljenim mesom
Sastojci:
1 pileća prsa
kašika senfa
kašika meda
prstohvat kima
so, biber
6 kom dimljene junetine
Priprema:
Odsecite višak mesa donjeg dela pilećih prsa (bonfile) i odložite ga na stranu.
Pileća prsa razrežite po sredini, rastvorite u obliku leptira i razrežite ih na duguljaste komade debele dva prsta (debljine viška koji ste odvojili).
Uz prethodno odsečeni komad ćete ukupno dobiti 5-6 komada. U udubljenu posudu stavite senf i med, pa dobro promešajte. Dodajte kim, so i biber.
Sos od senfa namažite po komadima piletine i svaki komad umotajte u jednu krišku dimljene junetine. (Dimljena junetina ne mora da prekrije celu piletinu, piletina može da štrči preko ivice).
Tiganj stavite na vatru i zagrejte ga. Sipajte maslinovo ulje. U vruć tiganj stavite piletinu zamotanu u dimljenu junetinu i pržite uz okretanje sve dok se meso dobro ne ispeče.
Pica od špageta
Sastojci:
500 g tankih špageta
5 jaja
so, biber
100 g pršute
100 g crnih maslina
200 g kačkavalja
5 čeri paradajza
30 g parmezana
origano
Priprema:
Obarene špagete pomešati sa jajima, staviti u podmazan pleh i peći 10 minuta na 180 stepeni, izvaditi i na pečene špagete poređati sve sastojke, a zatim vratiti na još tri minuta u rernu.