Najhrabriji igrač Partizana: Valerij Božinov
Oliver Bunić
Najhrabriji igrač Partizana: Valerij Božinov

Oliver Bunić

Najhrabriji igrač Partizana: Valerij Božinov, Foto: Oliver Bunić

Izabranici Marka Nikolića odradili su prvi trening u 2017. godini na debelom beogradskom minusu u SC „Teleoptik“.

Na tabeli Superlige je mius šest u odnosu na večitog rivala Crvenu zvezdu, pa im ni ovih temperaturnih deset ispod nule ne predstavljaju veliki problem. Pogotovo se Valerij Božinov, bugarski napadač u crno-belom dresu, navikao na hladnije beogradske dane. Trening je izdržao stoički, ne zbog intenziteta prvog ovogodišnjeg treninga, već zbog toga što je 45 minuta bio u šortsu.

Zaleđen kapiten crno-belih: Saša Ilić

Oliver Bunić

Zaleđen kapiten crno-belih: Saša Ilić, Foto: Oliver Bunić

U razgovoru za „Alo!“ Božinov ističe da za njega nema zime.

- Kada vidim kako Saša Ilić trenira po ovakvom vremenu, onda nikome od nas ne sme da bude hladno! Volim fudbal, pa mi oš- tra zima poput ove ne predstavlja problem. Kada mi ovakve stvari budu smetale, onda znajte da sam na zalasku karijere - poručio je Božinov.

Ni njegovom saigraču Alenu Stevanoviću ne smeta oštra beogradska zima.

- Sneg nas je zatekao, šta da se radi. Verujem da ćemo uspeti da se brzo prilagodimo ovim uslovima, jer smo u Beogradu do 19. januara, kada putujemo na pripreme u Sloveniju. Ciljamo duplu krunu, a treninzi na ovakvom terenu mogu da nam budu od koristi - rekao je Alen Stevanović.

Crno-beli će 18. januara odigrati trening-meč protiv BSK Borče, a od 19. do 26. biće u Portorožu. U Sloveniji će Partizan odigrati dve utakmice, protiv Kopra (22. januara) i Gorice (25. januara), a od 29. januara do 13. februara ekipa će boraviti na Kipru, gde će imati pet provera.

Sa druge strane topčiderskog brda nema zime za igrače! Zvezdini fudbaleri nisu imali trening po snegu, već su bili samo na medicinskim pregledima i testiranju spreme.

Ko se boji snega još: Zvezdan Terzić

Marko Metlaš

Ko se boji snega još: Zvezdan Terzić, Foto: Marko Metlaš

Da sneg ne predstavlja problem za sve na „Marakani“ pokazali su generalni direktor Zvezdan Terzić i šef stručnog štaba Miodrag Božović.

Voli zimske čarolije: Miodrag Božović

Marko Metlaš

Voli zimske čarolije: Miodrag Božović, Foto: Marko Metlaš

Crveno-beli idu na pripreme u slovenački Koper u sredu, a tamo će se pripremati do 23. januara. Potom putuju na Kipar 27. januara, gde će brusiti formu za nastavak prvenstva sve do 13. februara.

Komentari (1)

Stari Recept

10.01.2017 06:10

Staro narodno verovanje kaze da u danima od 8.-19.januara,valja bos optrcati 2 puta krug po snegu,i na taj nacin se dobiju celicna perca(celicenje).Moze se razboleti u kuci,na nekom drugom mestu,ali ovako u ovim danima niko se nece razboleti!Naprotiv,ovo je i prilicna garancija da cele godine nece biti bolesti!Crkva je ovaj prastari obicaj prihvatila kao plivanje za casni krst!Ovo u mojoj porodici uvek radimo,i nikada niko nije imao ni nazeb ni grip!