Sirota bogatašica: Melaniju teraju iz kuće
Associated Press
Sirota bogatašica: Melaniju teraju iz kuće

Associated Press

Sirota bogatašica: Melaniju teraju iz kuće, Foto: Associated Press

Nakon saznanja da Melanija Tramp ne namerava da se preseli u Belu kuću gotovo 100.000 građana Njujorka peticijom je zatražilo da ona spakuje kofere i napusti grad, piše britanski „Indipendent”.

Uobičajena je procedura da se porodica novog predsednika odmah preseli u Vašington, ali Melanija Tramp je odlučila da ne ispoštuje to pravilo, pa planira da ostane na staroj adresi još neko vreme. Procenjuje se da bi bezbednosni troškovi koštali njujorške poreske obveznike i do milion dolara dnevno.

Zato se peticijom od guvernera države Njujork Endrjua Kuoma i gradonačelnika Bila de Blazija traži da odbiju da plate zaštitu supruge Donalda Trampa nakon što se on iseli iz „Trampove kule”, 58-spratnog nebodera na Petoj aveniji, usred Menhetna, gde trenutno žive.

Skupo obezbeđenje ispred Trampove kule

Associated Press

Skupo obezbeđenje ispred Trampove kule, Foto: Associated Press

Soliter svakodnevno okružuju gomile demonstranata, koji su tu još od dana kada je Donald Tramp izabran za predsednika, što dodatno povećava bezbednosni rizik, a samim tim i troškove. Rojters je u petak javio da je peticiju pokrenulo dvoje članova njujorškog gradskog veća, koji su u petak pozvali novog predsednika SAD Donalda Trampa da obezbedi sredstva iz federalne kase kako bi gradu nadoknadio troškove od milion dolara dnevno, koliko košta zaštita njega i njegove porodice u njihovom domu u „Trampovoj kuli”.

- Tražimo od vas da obezbedite potrebna federalna sredstva kako biste Njujorku nadoknadili sve troškove vaše lične zašte i zaštite vaše porodice kako pre, tako i posle vaše inauguracije za predsednika SAD - stoji u peticiji.

I Bil de Blazio, gradonačelnik Njujorka, izrazio je zabrinutost zbog prekomernih troškova zaštite Trampa i njegove porodice.

Trampe, ne protiv Kineza!

Donald Tramp je telefonskim razgovorom s liderkom Tajvana Cai Ingven pobudio spekulacije o posledicama tog poziva po budućnost odnosa SAD sa Kinom i Tajvanom. Džang Baohui, direktor Centra za azijsko-pacifičke studije na Univerzitetu Lingnan u Hong Kongu, upozorava da Tramp time rizikuje da izazove neprijateljsku reakciju Kine i ponovo razbukta najopasnije žarište u Aziji.

Komentari (3)

bajka za laku noc

05.12.2016 08:25

I onda je Melanija stavila novigodisnju kapicu,upregla Rudolfa u sanke i odjezdila u rodno selo...

Santa Klaus

05.12.2016 15:30

@bajka za laku noc - Hahah, nasmeja me, hvala ti :)

Niky

05.12.2016 14:09

Bravo Melanija, nek' uvide jadnici sta znaci prava dama!