Mekregor i Mejveder
Tanjug/AP
Mekregor i Mejveder

Tanjug/AP

Neverovatna borba, Foto: Tanjug/AP

Flojd Mejveder "ućutkao" je Konora Mekgregora u ringu! Jubilarna 50. pobeda slavnog boksera koji je u deset rundi uspeo da sruši UFC legendu.

Nakon spektakularnog meča koji je pratio ceo svet, Mejveder je odao počast Ircu i rekao da je Mekgregor pokazao da "vredi".

- Bolji je nego što sam očekivao - priznao je Mejveder.

Mekgregor je rekao da ga Mejveder nije jako udarao, ali da je pokazao da je veoma "čvrst".

- Bio je iskusniji i koncentrisaniji, imao je plan borbe - rekao je Mekgregor i dodao da je ovo za njega bilo veliko iskustvo. Borbenom Ircu je samo žao što nije "pao" kako dolikuje.

- Možda je sudija malo prerano zaustavio borbu. Bilo bi mi draže da me je nokautirao kao čoveka, nego ovaj prekid. Trebalo je da me pusti... Pa, samo sam bio malo umoran - dodao je Mekgregor.

Mekregor i Mejveder

Tanjug/AP

Mekgregor uspeo da izbegne nekoliko udaraca, Foto: Tanjug/AP

Tok meča:

Istorijski meč je počeo oko 6 sati jutros. Prva runda je bila poprilično "mirna". Mekgregor se nije branio, dok je Mejveder bio prilično pasivan. Međutim, druga runda je bila mnogo dinamičnija. Naime, Mekgregor je pokušao nekoliko puta da uhvati Mejvedera i da ga "mlati" u UFC stilu.

Irca su nekoliko puta morali i da opominju pošto Mekgregor nije umeo da se suzdrži, pa je udarao "čekić" u potiljak.

Mejveder je tokom četvrte runde uspeo da zada nekoliko dobrih udaraca. Istim tempom je nastavio i u petoj, međutim nije uspeo Mekgregoru da zada nijedan snažan udarac. Sudija je opet morao da interveniše jer je Mekgregor ponovo rukama obgrlio protivnika što nije dozvoljeno.

Tokom šeste runde krenula je ozbiljna razmena udaraca! Krenuo je pravi "boks" i publika je skočila na noge. Učinilo se da je u jednom trenutku Mekgregor u ozbiljnom problemu, jer je Mejveder krenuo da niže udarce, međutim, brzo se povratio i potom krenuo u kontranapad.

Mekregor i Mejveder

Tanjug/AP

Mekgregor se u pojedinim trenucima jedva držao na nogama, Foto: Tanjug/AP

U sedmoj rundi Mejveder je zadao nekoliko snažnih udaraca, pa je Mekgregor pokušavao da se spasi zagrljajem. To nije mnogo pomoglo, jer je Mejveder nastavio snažno da bije. Iako je bokser pokušao što pre da završi meč, to mu nije pošlo za rukom, te su udarci nastavili da se nižu.

Osmu rundu Mekgregor je krenuo krvnički. Zadao je Mejvederu nekoliko snažnih udaraca. Mejveder je povukao nekoliko atipičnih poteza i protivniku je okretao leđa.

U devetoj rundi je krenuo pravi šou program, jer je Mekgregor počeo da zadaje nedozvoljene udarce. Sudija je odmah intervenisao, ali Mekgregor je nastavio da udara Mejvedera! Bokser mu je ubrzo uzvratio i činilo se da će Mekgregor da se sruši, ali je uspeo da se održi na nogama. Ircu je vidno popustila koncentracija i nije više bio u stanju da održi gard. Na kraju devete runde Mekgregor je bio vidno umoran, ali ga je vredna nagrada terala da izdrži još udaraca.

Na početku desete runde Mekgregor je krenuo u akciju, ali je odmah potom zagrlio Mejvedera koji je Irca potom saterao u ćošak i krenuo da niže udarce. TEHNIČKI NOKAUT - prekinut meč!

Obe strane su potpisale ugovor po kojem ne smeju u javnosti da saopšte koliko će zaraditi od meča, ali se spekuliše da će Mejveder svom abnormalnom bogatstvu dodati novih 100 miliona zelenih novčanica.

Komentari (2)

jovana

27.08.2017 08:27

Тооо бре,то је то.

Goran NP

27.08.2017 10:15

Cirkus od boksa!!!