Tereza Mej
Associated Press
Tereza Mej

Associated Press

Tereza Mej, Foto: Tanjug/AP

Mej, koja se našla na udaru kritika pojedinih britanskih poslanika jer nije zatražila mišljenje parlamenta pre nego što je uključila zemlju u vojne akcije u Siriji, rekla je da će se obratiti u parlamentu u ponedeljak kako bi objasnila svoje akcije, preneo je AP.

Mej je noćas saopštila noćas da je dala naređenje britanskim snagama da izvedu precizne raketne udare na Siriju kako bi se uništilo njihovo hemijsko oružje, ističući da vojna akcija nije imala alternativu.

Ona je navela da se raketni udari izvode tako da na minimum budu svedeni bilo kakvi civilni gubici i da to nije pokušaj promene sirijske vlade, javio je Rojters.

Mej je navela da se Britanija priključila SAD i Francuskoj u napadu koji je opisala kao "ograničen i ciljan", nakon što su obaveštajni podaci ukazali da je vlada Bašara al Asada odgovorna za napad hemijskim oružjem u Dumi.

SAD, Francuska i Britanije pokrenule su tokom noći vazdušne udare u Siriji kako bi kaznile predsednika Bašara al Asada zbog navodnog korišćenja hemijskog oružja protiv civila prošle nedelje i kako bi ga odvratili da tako nešto "ponovo uradi".

Komentari (1)

dasa

14.04.2018 12:38

Kad imaju kukavicu ispred sebe. Što nisu gadjali s.Koreju. Mali ima petlju za razliku od ovog larmadzije. Totalno razočarenje, kad mu je tramp očitao lekciju. Sedi, kec.