Medžik Džonson
Profimedia
Medžik Džonson

Profimedia

Medžik Džonson, Foto: Profimedia

 

Proslavljeni NBA košarkaš Irvin Medžik Džonson proveo je zaključan u kupatilu prvu noć po saznanju da je HIV pozitivan, pozivajući telefonom sve žene sa kojima je imao seks, a kojih je uspeo da se seti ili je imao njihove telefone.

Za to vreme, njegova voljena žena Kuki, koja je u to vreme bila u trećem mesecu trudnoće sa njihovim prvim detetom, sedela je u dnevnoj sobi i pokušavala da se oporavi od šoka koji je doživela po muževljevom priznanju da je zaražen virusom koji donosi neizlečivu bolest, piše Dejli mejl.

Kuki je u svoj biografiji pod imenom "Verujući u magiju" prvi put javno progovorila o danima koji su joj potpuno promenili život.

Čuveni bek šuter LA Lejkersa, koji je zbog savršenstva igre dobio nadimak Medžik, vodio je veoma buran život plejboja, neznajući ni približno sa koliko je žena spavao, a pritom nikada nije korstio kondome!

Kuki je u knjizi opisala dane koji su joj iz korena promenili život, učinivši njenog muža najpoznatijim heteroseksualcem na svetu koji je javno priznao da je HIV pozitivan.

Bila je to 1991. godina, a do tada je vladalo uverenje da od side obolevaju samo homoseksualci i narkomani.

Veliku pažnju je šest godina ranije izazvala objava da je čuveni glumac Rok Hadson umro od side, posle čega je objavljeno da je bio gej.

Kuki se prisetila dana kada joj je i kako muž rekao da je pozitivan na opasan virus:

"Pozvao me je telefonom, rekao da ima nešto važno da mi saopšti, ali nije hteo da kaže šta. Pretrnula sam, pomislila da se teško povredio ili da me ostavlja. Pitala sam ga: Šta se dešava, jel imaš HIV ili šta? Kada je došao kući, seo je pored mene, uhvatio me za ruku i rekao da je zaražen. Rekao je i da će razumeti ako budem želela da ga ostavim, našta sam ja stavila njegovu ruku na moj stomak i rekla: Zajedno ćemo se boriti protiv ovoga", napisala je u biografiji Kuki. Potom mi je prošlo kroz glavu da je možda zaraženo i naše buduće dete...

Medžik je zatim otišao u kupatilo, zaključao se i celu noć telefonom zvao žene do kojih je mogao da dođe, kako bi im saopštio da je zaražen Hivom. Problem za sve njih bilo je i to što je u to vreme bilo potrebno čekati 12 dana da bi se dobili rezultati analize krvi...

 

Komentari (2)

JA

14.09.2016 16:12

Tako su se borili pa od sina napravili devojčicu,užas.

nn

14.09.2016 16:53

Dzaba mu toliko zena ...kad je napravio sina geja.Ima svoju emisiju na kanalu E.Pre bih rekla da je spavao s muskima .