Musaka
profimedia
Musaka
Musaka, Foto: profimedia


Sastojci:

- 6 do 7 većih krompira
- 400 g pilećeg mesa
- glavica crnog luka
- 250 g šampinjona
- 200 g dimljene slanine
- 1 do 2 ljute papričice
- 2 do 3 čena belog luka
- 2 do 3 jaja
- 375 ml mleka
- so i biber

 

Krompir sa ljuskom skuvati, pa ga ocediti, ostaviti da se ohladi i potom ga oljuštiti. U dublji tiganj sipati dve kašike ulja, dodati iseckan crni luk i dinstati dok luka ne omekša, potom dodati dimljenu slaninu isečenu na kockice. Oprati i iseckati na krupnije šampinjone, pa ih dodati u luk. Na kraju dodati sitno iseckanu ljutu papričicu, beli luk i piletinu isečenu na kockice i pržiti sve zajedno još pet minuta. Začiniti po ukusu. Krompira iseći na kolutove i poređati ga da prekrije dno, preko sipati fil od piletine i šampinjona i završiti krompirom. Umutite jaja, dodajte im mleko i prelijte preko musake. Pecite u rerni oko 70 minuta na 180 stepeni. Prijatno!