Kozmetika Nega lica Krema za lice Ogledalo
Shutterstock
Maska za lice

shutterstock

Umeseto maske, na lice nanose urin, Foto: shutterstock

Neko bi učinio apsolutno sve da povrati svoj mladalački izgled... Neki idu čak toliko daleko da lice mackaju sopstvenim urinom jer navodno čisti kožu i "pegla bore". Veruju da urea i kiselina iz mokraće čiste i osvežavaju kožu, te veoma često pribegavaju ovom metodu podmlađivanja.

Uroterapija nije baš novina - ovaj tretman su stotinama godina primenjivale žene u Indiji, a izgleda da su isti praktikovali Rimljani, ali i Grci i Egipćani.

Sada je, po svemu sudeći, mackanje urinom ponovo u modi, pa dame širom sveta svakog dana natope komadić vate u sopstvenu mokraću te tapkaju lice! Tretmanu se uglavnom podvrgavaju odmah nakon buđenja, jer kažu da je "jutarnja" mokraća najbolja!

Mnogi koji su probali ovaj vid ulepšanja tvrde da "nema bolje", prenosi britanski Miror. Neretko, urin se koristi i za lečenje psorijaze, ekcema i akni...

Ipak, savet je da ovo nikako ne probate na svoju ruku, a mnogi dermatolozi širom sveta tvrde da ovo NIKAD ne bi trebalo probati!

Komentari (1)

MAČIĆ

12.10.2016 10:48

ZAŠTO FUJ I BLJAK? DA LI MI ZNAMO KOJI JE SASTAV KREMA ZA LICE, JA ZNAM DA U JEDNOM IMA "FLUIDA" IZ MOŠNICA NEKOG GOVEČETA. A PLUS TOGA, MOJA BAKA MI JE PRIČALA DA SE MUSLIMANKE UMIVAJU URINOM /bar je tako bilo kad je ona bila mlada 19 ma 20 vek/ JER ONE NE SMEJU DA IZLAZE U GRAD I DA KUPUJU KREME, POGOTOVO ŠTO IH ONDA NIJE NI BILO, SEM SKUPIH ZA VIP LIČNOSTI. GLUMICE, PRINCEZE I ARISTOKRATIJU.