matic
m. metlas
matic

m. metlas

Nije više nepoželjan - Milorad Mažic, Foto: M. Metlaš

Najjača potvrda takve (pr)ocene je dosuđeni penal, koji nije, mimo običaja, raspalio strasti među večitima. Prekršaj nad Ognjenom Ožegovićem za vođstvo Partizana, koji je napravio Vujadin Savić - i posle utakmice priznao učinjeno - bio je očigledan. Uostalom, niko iz tabora jesenjeg prvaka nije jedanaesterac za crno-bele - inače, prvi u derbiju još od marta 1995 - pripisao kao greh arbitru iz Vrbasa.

Zenit generalna proba za CSKA

Sa Rusa na Ruse - nije moglo bolje po Crvenu zvezdu. Generalnu probu pred prvi meč šesnaestine finala Lige Evrope sa CSKA srpski jesenji prvak imaće protiv Zenita. Klub iz Sankt Peterburga je objavio na Tviteru spisak suparnika tokom priprema, a crveno-beli će im biti rivali 7. februara. Timu trenera Roberta Manćinija i Branislava Ivanovića, kapitena naše reprezentacije, to će biti peti kontrolni meč, drugi tokom priprema u Turskoj, a Zvezdi poslednji. Šest dana uoči prvog okršaja sa moskovskim „armejcima”.

 - Ne bih se bavio suđenjem. Nemamo primedbi - kaže za „Alo!” Mitar Mrkela, sportski direktor jesenjeg prvaka.

Samo dan uoči okršaja u Humskoj, na „Marakani” su delegiranje Mažića doživeli kao „prst u oko i direktan pokazatelj sprege FS Srbije i Partizana”. Hoće li Zvezdin zahtev za njegovim izuzećem, koji je istrajavao dva i po meseca, ostati na snazi i na proleće, ostaje da se vidi. Dotad, crveno-beli će uživati na zasluženo osvojenim jesenjim lovorikama. Pred njima je, svakako, topla zima.

Pojačanja eliminišu probleme

Velika udaljenost od Partizana (devet superligaških koraka) omogućava Zvezdinom sportskom sektoru da sve snage usmeri na prelazni rok.

- I da nije tolika prednost, sigurno bismo se usmerili na prelazni rok. Identifikovali smo probleme kada je reč o igračkom kadru i želimo da dovedemo pojačanja. Već smo obavili razgovore sa potencijalnim novajlijama, ali dok se ne potpišu ugovori... Nadam se da smo na dobrom putu - kaže Mrkela, ne želeći da otkriva imena. Iz letošnje „pijace”, pokazala je berićetna jesen, Zvezda je izašla osetno kvalitetnija. Sledi zimska...

 

mrkela

m. metlas

Bez ružnih reči - Mitar Mrkela, Foto: M. Metlaš

 - Tako je, ali neće nas uspavati. Ništa nije gotovo, ima mnogo do kraja prvenstva. Igraćemo na proleće kao da nemamo devet bodova prednosti - uverava Mrkela.

Boaći ide uz dogovor

Derbi s Partizanom bio je, čeka se samo zvanična potvrda u vidu objave transfera, poslednji meč Ričmonda Boaćija u crveno-belom dresu. Mrkela ne strahuje od gotovo nemogućeg scenarija - da Afrikanac ostane.

- Ako ne želi da ide, to je potvrda da mu je u Zvezdi lepo - veli sportski direktor jesenjeg prvaka. A ako ne želi da ide u klub s kojim bi Zvezda postigla dogovor o transferu? - Da bi se posao završio, potrebno je da se slože dva kluba i igrač. U suprotnom, transfera nema. Videćemo... Boaći svakako ima cenu.

 

derbi

profimedia

Ni penal ne boli crveno - bele  - Suma postiže gol iz jedanaesterca, Foto: profimedia

Bivši as crveno-belih smatra da je remi s Partizanom - pravičan.

- Bilo je perioda kada smo mogli da steknemo preimućstvo, ali i perioda kada je Partizan mogao da potvrdi vođstvo, postigne drugi gol, što bi bilo teško da stignemo. Zvezda uvek ulazi u meč da pobedi, to je i sada želela, ali, kad se sve sabere, ponavljam, ishod derbija je pravedan - poručuje Mitar Mrkela.

Komentari (3)

k63

15.12.2017 23:52

KOJI LICEMER. OPROSTIO IM CRVENI KARTON, PA KO BI BIO NEZADOVOLJAN.

zica

16.12.2017 07:45

Mazic Tavambi u 4 min.zuti kod prvog starta,oprostio crveni karton,gol priznao iz ofsajda.....masakrirao Parizan u Krusevcu.. Pa to i neznalica vidi Mazic uzeo pare....on je kokosar a ne evropski sudija...Misli da to UEFA neprati......Zavrsio je sa evropskim napredovanjem,.

prosto neverovatno

16.12.2017 14:04

Bas me cudi da Mazicu ne zameraju sto nije dosudio bar jedan penal za Zvezdu.