Autoriter  na delu:  Milorad  Mažić
Tanjug
Autoriter  na delu:  Milorad  Mažić

Tanjug

Autoriter na delu: Milorad Mažić, Foto: Tanjug

Posle odlične arbitraže na meču Belgije i Mađarske, uz više nego solidna izdanja na mečevima Švedska - Republika Irska i Španija - Turska, Radoman očekuje da Mažić bude delegiran i za sledeće mečeve. Ipak, kako je objasnio za „Alo!“, postoji mala začkoljica:

- Ako se uzme u obzir njegov dosadašnji učinak, onda svakako možemo da očekujemo Mažiča i dalje na EP. Ali to nije glavni uslov! Ima još sudija koji su na čekanju da sude u trećoj utakmici, kao što je Čakir iz Turske. Glavna prednost našeg delioca pravde je ta što je neutralac. Ipak, sve će biti poznato možda već danas, pošto ćemo znati imena svih učesnika četvrtfinala.

- Pomoćnici su napravili grešku na meču Belgija-Mađarska, kada nisu dosudili ofsajd De Brujnea?
- Da, istina je. Pomoćni sudija Dalibor Đurđević je napravio sličnu grešku i na utakmici Španija-Turska. Dešava se svima.

Milorad odlično sudi:  Miroslav Radoman

Marko Metlaš

Milorad odlično sudi: Miroslav Radoman, Foto: Marko Metlaš

- Da li to može da utiče na Mažićevo delegiranje na EP?
- Ne može. Opšte je poznato u sudijskoj organizaciji da greške pomoćnih arbitara ne utiču na konačnu ocenu glavnog sudije. Mažić je odlično odradio svoj deo posla do sada, a Kolina će to sigurno prepoznati i delegirati ga za neku od narednih utakmica. Njegova prednost je što Srbija ne igra na EP.

- Koji sudija je zadovoljio, a koji ne u dosadašnjem delu Evropskog prvenstva?
- Svi arbitri su odabrani po istom sistemu i imaju isti pogled na suđenje. Uvideo sam nekoliko grešaka i kod sudija sa ozbiljnim stažom, kao sto su Karvaljo ili Kujpers. Holanđanin je morao da ponovi izvođenje kaznenog udarca na utakmici Španija-Hrvatska - zaključio je Radoman.