Doneo na  Ub šarm  Premijer lige:  Nemanja Matić
profimedia
Doneo na  Ub šarm  Premijer lige:  Nemanja Matić

profimedia

Doneo na Ub šarm Premijer lige: Nemanja Matić, Foto: profimedia

Matić, koji je rodom iz Vrela kod Uba, odlučio je da u dogovoru sa rukovodstvom opštine preuzme klub za koji je igrao kao dečak i time značajno rastereti opštinsku kasu. U svoj tim, koji će od sada rukovoditi Jedinstvom, Nemanja je uvrstio još jednog Ubljanina i povremenog reprezentativca Radosava Raću Petrovića, prvotimca Sportinga iz Lisabona.

- Pripreme počinjemo 4. jula, do kada će se definisati igrački kadar, pošto su u toku pregovori sa nekoliko kvalitetnih igrača. Cilj je povratak u Srpsku ligu, iz koje je Jedinstvo ove sezone ispalo, a prethodno je godinama bilo stabilan ligaš - rekao je Nemanja nakon sastanka sa igračima ubskog kluba i novim trenerom Žarkom Anđićem, dosadašnjim trenerom mlađih kategorija.

Nemanja  Matić sa  upravom i  igračima

Milorad Milanković

Nemanja Matić sa upravom i igračima, Foto: Milorad Milanković

- Jedinstvo zaslužuje da bude ako ne u Prvoj ligi Srbije, onda bar u prve tri-četiri ekipe u Srpskoj ligi Zapad. Sada je najbitnije da igračima obezbedimo uslove za normalan rad, kao i omladinskoj školi fudbala, a to znači da im ne fale lopte i drugi rekviziti. Mislim da je to najmanje što možemo da uradimo za decu, što će doprineti njihovom bržem napredovanju. Omladinska škola je prioritet, jer se poslednjih godina klub finansirao i od novca koji je dobijao od transfera igrača, između ostalog od Raćinog, mog i nekolicine drugih fudbalera – rekao je as Čelsija, dodajući da je u planu i renoviranje stadiona Jedinstva.

Prema rečima predsednika opštine Darka Glišića, klub je ostvario veliku pobedu jer je „jedno veliko svetsko fudbalsko ime prihvatio da ga vodi“.

- Došao je sa svojim timom, oslobodio opštinu velike muke, jer verovatno bi u narednoj godini klub morao da se svede na potpuno amaterski način funkcionisanja. Sada će naša obaveza biti oko 20 odsto, dok će ostatak obezbediti Nemanja sa svojim timom i omogućiti da ovaj klub ponovo krene uzlaznom putanjom - kazao je Glišić.