Italijan ga obožava:  Nemanja  Matić
profimedia
Italijan ga obožava:  Nemanja  Matić

profimedia

Italijan ga obožava: Nemanja Matić, Foto: profimedia

Pričalo se da će Matić napustiti londonski tim nakon dolaska N’Goloa Kantea, što je navodno želeo da iskoristi Juventus, koji je bio spreman da izdvoji 30 miliona evra i tako nadoknadi odlazak Pola Pogbe.

- Matić je veoma važan igrač za moj stil igre i taktičke zamisli. Nemanja zna da sam oduševljen njegovim stavom i posvećenosti. Siguran sam da radom sa njim može da postane fantastičan vezista, jedan od najboljih na svetu. Matić nije na prodaju - jasan je bio Konte.

Osim pomenutog pojačanja, Čelsi je za sada doveo bivšeg fudbalera Marselja Mišija Batšuaija. Konte se osvrnuo i na slatke muke koje su pred njim.

Antonio Konte

profimedia

Antonio Konte, Foto: profimedia

- Kante je odličan igrač i on je bio jedna od naših glavnih meta. Zadovoljan sam što smo ga doveli i veoma je bitno da imamo mnogo fudbalera sa pravim stavom. Biću na slatkim mukama u veznom redu, ali želim takve probleme - rekao je Konte.

Italijanski stručnjak je takođe jedan od onih koji nisu baš oduševljeni ogromnim novcem koji se obrće u modernom fudbalu.
- U ovom prelaznom roku je ludilo na tržištu! To je neverovatno. Kada se nameračite na nekog igrača, morate mnogo da platite.

Teško je svim timovima da kupuju i dovode igrače. Pričamo o sumama koje prelaze i 100 miliona evra, ali to je fudbal danas. Novac je važan, ali nije sve - poručio je Konte.

Čelsi

Matić je u Čelsi stigao 2014. iz Benfike. U dresu „plavaca” nastupao je 86 puta, ali prošle sezone nije uvek igrao na nivou, što je dodatno i poguralo priče o njegovom odlasku.