Bežali u Francusku:  Hapšenje otmičara  na autoputu
printskrin
Bežali u Francusku:  Hapšenje otmičara  na autoputu
Bežali u Francusku: Hapšenje otmičara na autoputu, Foto: printskrin

 

Na optuženičkoj klupi naći će se Sebastijan Branšu Mišel, njegova supruga Gorin Aleksija Sandrin Branšu i njihova ćerka Emelin Ulijet Kristel, koji se nalaze u pritvoru. Oni će se izjasniti o krivici, a tužilaštvo i odbrana će predložiti dokaze koji bi trebalo da budu izvedeni tokom suđenja, koje će biti zakazano po okončanju ročišta.

Hapšenje otmičara
Hapšenje otmičara, Foto: Emil Čonkić


U optužnici se navodi da su okrivljeni kao pripadnici organizovane kriminalne grupe 13. marta u Beogradu u ulici Braće Jerković 227 oteli maloletnu Mašu staru nepune dve godine, koja se sa majkom Mirjanom Prenković kretala ulicom vraćajući se iz obližnjeg marketa. Sumnja se da je malu Mašu iz ruku majke oteo Sebastijan Branšu Mišel i odneo je u vozilo u kojem ga je čekala Gorin Aleksija Sandrin Branšu.

Maša sa ocem nakon što je spasena
Maša sa ocem nakon što je spasena, Foto: MUP Srbije


Vozilom su se uputili ka graničnom prelazu, a u toku vožnje okrivljena Emelin Ulijet Kristel je devojčicu presvukla i promenila joj frizuru kako bi izgledom podsećala na njenu biološku ćerku, čiji je pasoš imala u vozilu. Nakon otmice, otmičari su se sa otetim detetom uputili u pravcu graničnog prelaza radi bekstva iz Srbije.


Međutim, na autoputu, na naplatnoj stanici Šimanovci, nisu se zaustavili, već su probili rampu, a u poteri koja je nakon toga usledila policija ih je sustigla neposredno pre isključenja sa autoputa za Sremsku Mitrovicu. Devojčica je nakon toga vraćena roditeljima.