Nikako  da proradi:  Lazar  Marković
profimedia
Nikako  da proradi:  Lazar  Marković

profimedia

Nikako da proradi: Lazar Marković, Foto: profimedia

Prema snimcima događaja, Lazar jeste bio meta nezadovljnih simpatizera Sportinga koji su posle meča urlali na Lazara: „Jesi li došao ovde na odmor? Nije ti ovo Benfika, igraj fudbal!”

- Lazar je bezbedan, neće njega niko fizički napasti, u Portugaliji se to ne dešava. Za Portugalce je normalno da vređaju igrače i da prave problem, jer igrači za njih snose veliki deo krivice! Ali on se našao na tapetu i najviše mu zameraju jer je igrao i za Benfiku. Oni su kao Zvezda i Partizan kod nas. Takođe, Lazar mora i može bolje! Verbalni napad mora da bude podstrek da se stvari promene, jer igra u velikom klubu, od kojeg se uvek očekuju dobri rezultati - počeo je Ljubinko Drulović priču za „Alo!” .

„Portugalski navijači  nisu huligani”:  Ljubinko Drulović

Miloš Cvetković

„Portugalski navijači nisu huligani”: Ljubinko Drulović, Foto: Miloš Cvetković

Lazar je u Sportingu na pozajmici iz Liverpula, a naruku mu ide što se sa trenerom Žoržom Žezusom zna iz Benfike.
- Marković nije dao ni 50 odsto svojih mogućnosti, niti je iskoristio talenat i kapacitet koji poseduje. Ima veliki potencijal i nadam se da trenira dobro kako bi ušao u formu koja se očekuje. I on je svestan toga. Trener zna šta on može - kaže Drulović.

U portugalskom fudbalu konkurencija je nikad jača, a najveći razlog frustracije je što je u tim mnogo uloženo, a posle devet kola Sporting je 3, sa sedam bodova zaostatka u odnosu na vodeću Benfiku.

- Mnogo su obećavali pre početka sezone, svi su govorili da je ovo Sportingova godina, ali su definitivno loše krenuli. Dugo su na postu, jer od 2002. nisu osvojili titulu u nacionalnom šampionatu - zaključio je Drulović.