Rade Marković: Držao na vezi Arkanove ubice
Darko Vojinović
Rade Marković: Držao na vezi Arkanove ubice

Darko Vojinović

Rade Marković, Foto: Darko Vojinović

Kako „Alo!“ saznaje, bivšem šefu tajne policije ukazano je poverenje da nadzire otpadne vode unutar zidina zatvora kako bi  eventualni pokušaj bekstva bio sprečen u startu! Marković posle 15 godina robije ima najveće povlastice među zatvorenicima sedmog paviljona „Zabele“ i ima „zeleno svetlo” da ne ide na prebrojavanje.

Ivančica i Rade i u dobru i u zlu

Rade Marković je bio u pritvoru devet godina.

- Rade ima ubedljivo najduži pritvorski staž! U Centralnom zatvoru je bio punih devet godina. On i njegova supruga Ivančica su neverovatno vezani. Oni su redak bračni par, koji je vezan i u dobru i u zlu. Ona ga je u Beogradu posećivala mnogo češće, ali i sada koristi svaku priliku da otputuje u Požarevac da ga vidi - kaže porodični prijatelj Markovića.

Gospođa Marković nam se juče zahvalila na pozivu, ali nije htela da nam kaže kada je poslednji put bila kod muža u poseti.

- Rade je dobio radno zaduženje zahvaljujući poslu koji je obavljao pre robije. On boravi u odvojenoj dvorišnoj kućici, nalik portirskoj. Međutim, nikada ne sme da izlazi iz zatvorskog kruga. Pored ovog kućerka ima i malu bašticu. Tamo gaji i kučiće i mačke. Sam ih hrani i brine se o njima. Posle rigorozne faze, kada nije smeo da mrdne iz samice, poveren mu je daljinski nadzor i kontrola kanalizacije! Nema nikakvog kontakta sa fekalnom kanalizacijom, ali zlobnicima nije trebalo mnogo da mu daju nadimak i nazovuga glavni go*nar „Zabele”! - kaže naš izvor blizak ovoj ustanovi.

Bivši šef tajne policije obavlja veoma odgovoran posao, jer su robijaši spremni da skoče i u kanalizaciju kako bi pobegli!

- Ovaj posao iz predostrožnosti nikada nije obavljao neko izvan zatvora. Vremenom je procenjeno da među zatvorenicima mogu jedino da se pouzdaju u Radeta. Sve se radi klikom na dugme. On kontroliše stanje unutrašnjih instalacija kanalizacije i septičkih jama u sklopu zatvora. Crveno dugme se upali čim nastane zagušenje ili neki drugi problem. U slučaju zagušenja jednog dela mreže, dovoljno je da klikne na dugme i reši problem. Ceo sistem je pod strogom kontrolom, jer zatvorenici smišljaju planove za bekstvo čim kroče u zatvor, a kanalizacija je oduvek bila jedna od opcija za bekstvo - kaže naš sagovornik.

Marković je osuđen na maksimalnu kaznu za ubistvo četvorice funkcionera Srpskog pokreta obnove 1999. na Ibarskoj magistrali, kao i pokušaj ubistva Vuka Draškovića. Osim ovog zločina, bivši šef tajne srpske policije proglašen je krivim i za umešanost u otmicu i mučko ubistvo Ivana Stambolića, bivšeg predsednika Predsedništva Srbije, kao i za atentat na Vuka Draškovića u Budvi 2000.

Marković je sa još trojicom pripadnika DB-a optužen za ubistvo novinara i vlasnika „Dnevnog telegrafa“ Slavka Ćuruvije i taj postupak je u toku.

Komentari (3)

Tamara

10.01.2017 17:15

Da li je moguce da neko s ovoliko TOPLINE moze da napise OVAKVO I OVOLIKO ZLO ? Moguce je - ONI SU NAJHRABRIJI JER NEMAJU STIDA - i cilj im je uvek SRBIJA odnosno MILOSEVIC - JER TO SU SINONIMI I ASOCIJACIJE ... Milosevic Mira Marko Gajbice Seselj Dacic Koferce Legija Markovic ... i naravno sve to vodi ka DANASNJEM CILJU ''BIVSEG RADIKALA Vucica'' zar ne ? Ha ha ha ha ha ha ... Kako god najvaznije je da ga ''djindjic'' vise nema . Nista vaznije na ovom svetu za ovu zemlju od toga ne postoji .

zao mi je

11.01.2017 02:12

@Tamara - Pogresna informacija,bio je na tom radnom mestu, drugi ga je zamenio jos odavno a on se vratio odakle je i dosao u paviljon na garderobu.laze vas taj ko vam je dao informaciju

mosa parezanin

11.01.2017 04:44

Porotesti SRS dr Voja u Hagu treci covjek stranke vodi demonstrante sida table bulevar Djindjic lijepi na njih table general Mladic.drsio se nemio incident policija presla crvenu crtu i ubihen mladic student.prezivio kao dijete oluju a gine od bgd policje na trgu ubijenog premijera.Danas treci radikal premijer drugi predsednik a treci kum bori se sa rakom jetre br tako pisu sa 614000 doara na racunu u jednoj americkoj drzavi.