Marko Đurić
Alo!/Rajko Ristić
Marko Đurić

Alo!/Rajko Ristić

Marko Đurić, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Njegov automobil, kako javljaju albanski mediji sa Kosova je pod pratnjom takozvane kosovske policije i italijanskih karabinjera.

Takođe, albanski mediji objavili su snimak sa administrativnog prelaza u trenutku kada je tuda prošao Đurić. Kako je to izgledalo pogledajte na ovom video-snimku:

Ðurić je potom došao u Banjsku, nadomak Zvečana, gde će prisustvovati ponoćnoj vaskršnjoj Liturgiji u manastiru Banjska.

On je u izjavi novinarima poručio da će Srbija uvek biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.

“Mi Srbi smo jedan brojčano mali, ali hrabar i slobodoljubiv narod i opstaćemo i ostaćemo ovde na KiM i znaćemo kao Srbija da zaštitimo naš narod na Kosovu i Metohiji, jer se ovde na KiM već više od 1.000 godina gradi identitet celog srpskog naroda. Gradio se u prošlosti, gradi se danas i budite sigurni da će se graditi i u budućnosti”, rekao je Ðurić.

Čestitajući Vaskrs svim vernicima, Ðurić je naveo da je za ovaj put njegova poruka “istrajnost, izdržljivost, ljubav prema svima”.

Ovo je prva poseta direktora vladine Kancelarije za KiM Marka Ðurića nakon što je 26. marta uhapšen u Kosovskoj Mitrovici, gde je trebalo da prisustvuje okruglom stolu u okviru unutrašnjeg dijaloga o južnoj pokrajini.

Na liturgiji u manastiru Banjska, koju će predvoditi iguman Danilo, prisustvuje i predsednik “Srpske liste” Goran Rakić.