Marija Belčić
Alo!
Marija Belčić

Alo!

Marija Belčić, Foto: Alo!

Njeni drugovi kažu da je u poslednje vreme bila popustila u školi, kao i da je bila srećno zaljubljena, ali da su joj roditelji branili tu vezu.

- Njeni roditelji bili su protiv te veze. Bila je malo i popustila u školi i oduzeli su joj telefon da bi je kaznili. Ipak, niko nije ni sanjao da će se odlučiti na ovakav korak - u šoku su njeni drugovi.

Osnovna škola

P. Balanesković

Osnovna škola, Foto: P. Balanesković

 

Drugarice u šoku!

U OŠ „Branko Radičević“ u Negotinu zavladao je muk. Drugarice Marije Belčić šokirane su tragičnom vešću! „U šoku smo! Uvek je bila pozitivna, razdragana i srećna. Širila je optimizam. Jedino što smo primetile da je popustila u školi, ali ništa nije nagoveštavalo da će se zbog toga sve ovo dogoditi. Što se tiče njenih roditelja, oni su dobri ljudi i koliko smo upoznate nikada nije bilo problema u porodici”, kažu Marijine drugarice.

Da Marija nije pokazivala nezadovoljstvo potvrdio je i njen otac.

- Jedino što je primetno bilo u njenom ponašanju jeste da je popustila u školi. Nikada je nismo tukli ni supruga ni ja. Najveća kazna bila je oduzimanje mobilnog telefona. To je uvek trajalo po dva do tri dana i onda bismo joj ga vratili.

Otac Goran

P. Balanesković

Otac Goran, Foto: P. Balanesković

Nakon Marijinog nestanka ceo Negotin se digao na noge i krenuo u potragu za devojčicom. Organizovali su se i njeni drugovi. Policija je saslušala njenog oca, ali i njenog dečka, koji je potvrdio da je dobio od nje poruke na telefon, ali je ispričao da se kobne večeri nije video s njom.

Tragična vest šokirala je Negotince juče popodne. Telo devojčice pronađeno je nedaleko od Tehničke škole. Policija je obezbedila lice mesta i pozvala Marijinog oca na prepoznavanje.

- Otac ju je prepoznao po dukserici - kaže izvor “Alo!” i dodaje da su na licu mesta ubrzo stigli rodbina i prijatelji kako bi tešili Marijine roditelje, ali i njen momak kojem je u ponedeljak ujutro, oko 2.45 uputila poslednju SMS poruku sa svog telefona.

- Nisam bio dostupan u toku noći i poruku sam video tek ujutro. Pokušao sam da je čujem, ali se nije javljala - očiju prepunih suza, kazao nam je Stefan.

SMS poruka

P. Balanesković

SMS poruka, Foto: P. Balanesković

 

Poslednji SMS: “Ljubavi jedina volim te najviše...”

Poslednju poruku, sa puno izliva nenžosti i izjavama ljubavi, Marija je u ponedeljak u 2.45 ujutro poslala dečku Stefanu. Ovu poruku Stefan je video tek kada se probudio. Pokušao je da je kontaktira, ali je ona tada već bila nedostupna. “Samo želim da ti se zahvalim za sve, što si bio tu kad niko drugi nije, kad nisi otišao kad su svi drugi otišli... Neka druga će te možda imati u srcu zauvek... Nešto si najlepše što mi se desilo u životu. I ne mislim da će iko da te voli koliko te ja volim... Samo sam imala potrebu da ti napišem to. Ne znam ni ja šta mi je. Ljubavi jedina volim te najviše u celom univerzumu”, napisala je Marija par trenutaka pre nego što je izvršila samoubistvo.

 

Iskrala se iz svoje sobe usred noći

Marija Belčić je živela sa babom, dedom i sestrom u kući na Samarinovačkom putu, a njen nestanak je primećen oko 6 sati ujutru.

- Moj otac, a Marijin deda čuo je oko 2 sata ujutru Mariju kako odlazi u toalet, ali se kasnije uspavao. Ona se očigledno iskrala iz kuće u tom periodu i to na sporedna vrata jer je samo tako mogla da napusti kuću nečujno. Ne znam šta da mislim. Svi smo u šoku! - rekao je otac nestale devojčice.

 

Nije primenjen “Tijanin zakon”

Odobrenje za lociranje mobilnog telefona odobreno je tek juče. Marijin otac, ne znajući da mu ćerka više nije živa ogorčen je bio juče ujutru jer u ovom slučaju nije bio primenjen „Tijanin zakon“.

- Juče smo zvali njen broj telefona, ali se nije javila. Ne samo mi, već i nadležni, zatim prijatelji, drugovi i drugarice... Pitam se zašto je usvojen „Tijanin zakon“ ako se ne primenjuje?! Tek danas je odobreno da se locira njen telefon, ali to je sada nemoguće jer joj je telefon sada isključen, verovatno zbog baterije koja je prazna - rekao je Goran Belčić par sati pre nego što su mu javili da je devojčica pronađena mrtva.

Komentari (6)

Bisa

06.04.2016 11:02

Kakav naslov !!! Gde vi u ovoj poruci vidite da se ubila zbog ljubavi ? Stvarate nepotreban osecaj krivice ovom decku koji joj je ocigledno bio jedina podrska i oslonac - drugi su ovde zakazali ,ocigledno nesvesno jer nisu uvideli da imaju hipersenzibilno dete kome treba VELIKA podrska - umesto toga ona je bila kaznjena - tugaaaj

ilija

06.04.2016 14:09

Kakva crna ljubav balavica Sa trinaest godina I ranije stupaju u seksualne odnose gube nevinost I tada se zaljublju I pricaju ceo zivot o prvoj nezreloj ljubavi u vecini slucajeva nece je nikada ozenuti. Kada naidje onaj pravi njega povredjuje pricajuci o prvom tada nastaje kursus I razlaz je neminovan. Ocito se nije bojala roditelja nego je mislila na njega a zna se zbog cega jedna velika bruka I sramota.

Zasto

06.04.2016 16:20

nije zivela sa roditeljima, a ONI, bas savesni je kaznjavali a da nisu nista ZNALI, vec kao.....i ostavite decka na miru, poruka je puna ljubavi, iako je dete, ali sve lepo rekla, Ti si me razumeo kada NIKO nije

ja

06.04.2016 18:14

Ona i sestra su zivele sa babom i dedom. Zasto nisu zivele sa roditeljima kada je to bila zdrava i srećna porodica?

Marko

06.04.2016 20:03

@ja - Nije zivela sa roditeljima iz razloga sto je pohadjala skolu u gradu, a njeni roditelji su ziveli na selu. A i ko bi pomislio da je moguce da dete od trinaest godina moze da uradi ovako nesto? Stvar je dovoljno losa, ne morate odma da pljujete roditelje i da trazite krivce, sve ima svoje. Jednostavno je tako kako je, ona se nece vratiti, ma koga god mi da okrivimo.

милицанг

06.04.2016 22:40

Ко је овде луд?Читајући видим да је по причи њеног дечка ујутру била недоступна,а отац каже да се није јављала тог јутра и дана,што значи да јој мобилни телефон био укључен док се вероватно батерија испразнила... Друга ствар која ми не иде у главу је да се то дете пење на ту платформу у сред ноћи ил дана... Треће ми је нејасно јер је писало да је имала ранац са собом,дал неко ко би кренуо да уради такав чин понео и ранац са собом. Вероватно се то пише и препричава нагађањем и испадне бзвз причаx