U finalu... Endi Marej
Profimedia
U finalu... Endi Marej

Profimedia

U finalu... Endi Marej, Foto: Profimedia

Sjajan i neizvestan meč, na ivici nerava... Naročito krajem trećeg seta... Marej je imao više živaca i izborio plasman u finale gde će se za titulu u "O2" Areni boriti protiv pobednika drugog polufinalnog duela Đoković - Nišikori, koji je na programu večeras iod 21.00 čas.

U prvom setu obojica su ljubomorno čuvala gemove na svoj servis, a najveće uzbuđenje viđeno je u devetom gemu kada je Marej spasavao čak tri brejk lopte i uspeo da "sačuva glavu".

Ipak, Raonić nije odustajao i ono što nije uradio u devetom, učinio je u 11. gemu. Brejknuo je Britanca, a potom odservirao u narednom za osvajanje prvog seta.

U drugom, Raonić je napravio brejk već u trećem, a li mu je Marej već u narednom uzvratio sa nulom.

Brejkova do kraja nije bilo i drugi set je ušao u taj-brejk, gde se Britanac bolje snašao napravivši mini-brejk viška, što mu je omogućilo izjednačenje u setovima.

Endi Mari

Profimedia

Endi Marej, Foto: Profimedia

Velika neizvesnost viđena je i u trećem setu... Duga i neverovatna razmena udaraca bila je ogledalo odlučujućeg seta, a onda su usledila tri vezana brejka. Tek u devetom gemu Raonić je dozvolio Mareju tri brejk šanse, a ovaj je iskoristio poklon na najbolji mogući način. To je bio drugi brejk koji je Britanac osvojio sa nulom.

No, ono što je prvi reket sveta uradio početkom drugog seta, to je Kanađanin učinio ovog puta. Marej se servirao za pobedu, a Miloš je odmah je napravio takozvani "ribrejk".

Britanac je u narednom gemu ponovo oduzeo gem na Raonićev servis, a taj luksuz još jednom je ispustio.

I treći set ušao je u taj-brejk, gde je odigrano čak 20 poena. Obojica su imala meč lopte, Raonić jednu, a Marej pet i tu poslednju Britanac je iskoristio za plasman u finale.