Endi Marej
Profimedia
Endi Marej

Profimedia

Endi Marej, Foto: Profimedia

Marej je prošle nedelje u finalu Mastersa u Sinsinatiju izgubio od Marina Čilića iz Hrvatske i prekinuo niz od 22 pobede. Drugi teniser sveta je tokom tog niza osvojio Vimbldon i odbranio zlatnu olimpijsku medalju u Rio de Žaneiru.

On je do sada osvojio tri grend slem turnira, od kojih je prvi osvojio upravo u Njujorku 2012. godine, kada je u finalu pobedio Novaka Đokovića posle pet setova.

Đoković je prethodnih nedelja imao problema sa povredom zgloba, a od ostalih favorita Švajcarac Rodžer Federer neće igrati na Ju Es openu zbog povrede.

"Imam 29 godina i mislim da ću, ako budem imao sreće, moći da igram na ovako visokom nivou još tri, maksimum četiri godine. To nije lako. Nadam se da ću ovako igrati i kada napunim 38 godina, ali to nije verovatno. To ću iskoristiti na pozitivan način, znajući da moram da iskoristim svaku priliku koja se ukaže. Radi se o drugačijem mentalitetu od onog kada ste mlađi i kada mislite da imate više vremena", rekao je Marej, preneli su britanski mediji.

Marej će u prvom kolu Ju Es opena, koji počinje u nedelju, igrati protiv 82. igrača sveta Lukaša Rosola iz Češke.

Branilac titule, prvi teniser sveta Novak Đoković igraće u prvom kolu protiv Jiržija Janoviča iz Poljske, dok će Španac Rafael Nadal igrati protiv Denisa Istomina iz Uzbekistana.