Milorad Mandić Manda (1961-2016)
Zoran Lončarević
Milorad Mandić Manda (1961-2016)

Zoran Lončarević

Milorad Mandić Manda (1961-2016), Foto: Zoran Lončarević

O onozemljaskoj predstavi koja okuplja najveće glumce govorio je upravo Manda prilikom opraštanja od kolege Velimira Bate Živojinovića.

- Svi smo skrhani od bola i suza. Šta se ovo dešava? Kakva je ovo zla kob napala našu profesiju, pa su nas u poslednje vreme napustili toliko divni i veliki ljudi? Prvo Nikola Simić, pa Đuza Stoiljković, pa svi ovi glumci ove godine i evo sad i dobri Manda. Bio je pouzdan kolega, drag, plemenit, a pre svega veseo i duhovit. Volela sam da provodim vreme s njim. Ne mogu da dođem sebi od tuge - sa nevericom u glasu glumica Danica Maksimović započinje za naš list razgovor o nedavno preminulom kolegi Miloradu Mandiću Mandi.

Prijatelji:  Danica i  Manda

Zoran Ilić

Prijatelji: Danica i Manda, Foto: Zoran Ilić

Maksimovićeva danima razmišlja o vrednom i požrtvovanom kolegi koji je na sceni ginuo i ostavljao dušu, a potom je na tom mestu i ispustio. I to baš pred onima za koje je živeo i radio, a to su deca.

Bili su nerazdvojni:  Radoš i Manda

Srđan Stevanović

Bili su nerazdvojni: Radoš i Manda, Foto: Srđan Stevanović

Bolna sećanja na Mandu uzela su glumicu pod svoje, a posebno ono u vezi sa njihovim poslednjim susretom.
- Mi smo se prvo videli na sahrani Bate Živojinovića, gde smo oboje održali govor. Zaista smo zbog njegovog odlaska bili emotivno potreseni. Bilo nam je teško i zbog Batine smrti i zbog velike vrućine, sećam se. Nakon sahrane, videli smo se na snimanju jedne emisije i taj naš susret je protekao vrlo čudno, kada premotam film. Njegove reči bile su čudne, kao da se sa mnom pozdravljao. To je bilo pre tri nedelje. U jednom momentu me je i poljubio u glavu, a to mi je zaista zaličilo na oproštaj, kao da je predosetio šta će se desiti - ispričala nam je neutešna glumica.

Danica se seća poslednjeg susreta sa kolegom

instagram

Danica se seća poslednjeg susreta sa kolegom, Foto: instagram

Iako je Manda delovao srećno i kao da mu je sve potaman, Danica nam otkriva da nije sve onako kako izgleda. Ona kaže da je uvek nasmejana, ali da se iza osmeha ponekad kriju brojni problemi.

- Čula sam da je imao zdravstvene tegobe. Čini mi se da mu je pritisak bio povišen, a često se žalio i na glavobolju. Trebalo je na vreme da proveri te loše znakove, ali šta je, tu je... Znate kako, sam naš posao je vrlo stresan. To ja najbolje znam. Dokusurio ga je stalni stres i briga za porodicu. Čujem da je imao taj kredit u švajcarcima koji svima zadaju muke i glavobolje. Borio se kao lav i za svoj posao i za porodicu. Morao je da radi nekoliko poslova da bi opstao jer, kao što i sami znate, mi glumci smo neadekvatno plačeni za naš rad - objašnjava Danica.

Volele ga i kolege i  prijatelji

Rajko Ristić

Volele ga i kolege i prijatelji, Foto: Rajko Ristić

Ona nam je otkrila i da se nije čula sa Mandinom udovicom, već da joj je samo uputila SMS podrške, u kojem je izjavila saučešće.
- Pitanje je da li je ona tu poruku uopšte videla. Mogu samo da pretpostavim kako se sada osećaju i ona i njegova deca. Njih mi je najviše žao. U svakom slučaju ćemo se videti na komemoraciji. Tada ću joj reći sve što mi je na duši - završava glumica sa nadom da u skorije vreme glumačka scena naše zemlje neće ponovo ostati bez nekog velikana.

Mandin brat: Hvala ti za sve!

Nenad Mandić, mlađi brat proslavljenog glumca, putem društvenih mreža se oprostio od Mande. On se bratu zahvalio na pomoći i ljubavi koje je dobio tokom odrastanja. - Ode moj veliki matori... Hvala ti za prvu pljugu, za prve „starke“, za „Led Cepelin“, za svu ljubav koju si mi dao, za sve prvo što sam s tobom upoznao... A toliko toga još nismo. Budi mi dobar, najbolji moj, vidimo se - poručio je Nenad.

 

Save

Komentari (1)

Milica

18.06.2016 09:56

Tugaaaaaa, sta reci, stress za prezivljavanjem nas sve cini nezdravijima i odlazimo previse rano :/