Danijel Avramovski
Aleksandar Dimitrijević
Danijel Avramovski

Aleksandar Dimitrijević

Danijel Avramovski, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Igrač crveno-belih, koji je sezonu proveo na pozajmici u OFK Beogradu, navodno je želja Zorana Mamića, koji ga vidi kao idealnog naslednika Marka Pjacua.

Avramovski, koji je u Skoplju na odmoru, kaže da je upoznat sa informacijom koja se brzinom svetlosti proširila teritorijom SFRJ, ali i tvrdi da još ništa zvanično ne zna.

Danijel: Ako odem, ostaje žal!

Avramovski ne krije da bi mu bilo žao da napusti Zvezdu, posebno zbog toga što tu nije ostavio dublji trag. - Dinamo me je želeo i dok sam igrao za Rabotnički, ali zbog povrede desnog kolena tada je propao transfer. Ukoliko napustim Zvezdu, ostaće veliki žal što nisam ostavio dubok trag. Tome su kumovale i povrede.

- Niko iz Crvene zvezde me nije zvao. Očigledno da nisu dobili konkretnu ponudu. Video sam da se piše o mom prelasku, ali ne znam ništa o tome. Pripreme sa Zvezdom počinju 13. juna i na meni je da budem na prozivci. Verovatno moj menadžer Stevan Miković zna više. Videćemo šta će se desiti u narednom periodu, tačnije kada počnu pripreme. Ako me crveno-beli ne budu želeli, prešao bih u Dinamo. To je veliki klub - objasnio je vezista koji je odigrao dve utakmice za seniorsku reprezentaciju Makedonije.

Pošto Danijel nema zvaničnu informaciju, „Alo!“ je stupio u kontakt sa čovekom koji bi mogao da raspolaže najnovijim detaljima, agentom Mikovićem.

- Skauting služba Dinama prati Avramovskog tokom čitave sezone. Dolazila su tri skauta na mečeve OFK Beograda, i prema mojim informacijama, svi su zadovoljni njegovim karakteristikama. Ocene sve trojice su bile pozitivne i dali su zeleno svetlo klubu! Da se razumemo, Zagrepčani su vrlo ozbiljan klub i verujem da znaju šta žele. Ukoliko Marko Pjaca ode u inostransvo, bar četiri- pet igrača konkurisaće za to mesto u timu. Načuo sam da Danijela porede sa Zvonimirom Bobanom, što me izuzetno raduje - otkriva nepoznate detalje Miković.

Ono što priču komplikuje je činjenica da je Avramovski i dalje pod ugovorom sa Crvenom zvezdom.

- Ne mogu da kažem da li ga ljudi sa „Marakane“ vide u svojim redovima sledeće sezone. Jedino struka to zna! Danijel se vraća u Zvezdu na početak priprema, pa ćemo videti. Kako sam primetio, mnogo bolje nas vide susedi, nego mi. Avramovski je bio često povređen od kada je stigao u Ljutice Bogdana. Stav kluba je bio da ga pošalju u OFK Beograd, kako bi ušao u takmičarski pogon kroz utakmice. Složio sam se sa takvim postupkom, jer su mu bili potrebni minuti u igri. Momak je odigrao preko 20 utakmica na Karaburmi i pokazao je zadovoljavajući nivo igre.

Na direktno pitanje koliko bi Zvezda mogla da zaradi od prodaje makedonskog fudbalera, Miković ima - konkretan odogovor.

- Zvezdi bi više značilo da on igra, pa da ga proda za 10 ili 15 miliona evra, kao što bi to uradio Zdravko Mamić. Ali zbog situacije mislim da će biti zadovoljni i sa 500 hiljada evra, a to je velika šteta. Ne treba tako da gledamo. Da koljemo bika za kilogram mesa, da li to ima smisla - zaključio je Miković.