Sveštenik
Profimedia
Sveštenik

Profimedia

Sveštenik, Foto: Profimedia

Policija u Sremskim Karlovcima rasvetlili su dve krađe iz Srpske pravoslavne crkve i identifikovali osumnjičenog, meštanina (17) za koga se sumnja da je  provalio u Sabornu crkvu i Patrijaršijski dvor i da je ukrao novac, različite predmete i insignije.

On je iz prodavnice Saborne crkve ukrao oko 15 hiljada dinara, a usput je oštetio oltar i odneo pribor za pričešće koji nema veliku materijalnu vrednost, ali je izuzetno značajan za crkvu jer je star nekoliko vekova.

Inače, tokom pokušaja pljačke Patrijaršijskog doma u noći između nedelje i ponedeljka, provalnik je, kako "Alo!" saznaje, uleteo u sobu Vladike Vasilija, koji ga je dočekao sa rečima "Šta ti tražiš ovde", nakon čega je pobegao.

Pretresom njegovog stana, policija je pronašla ukradene stvari, kao i alat kojim je, kako se sumnja, provalio u verske objekte.

Kako nezvanično saznajemo, kod privedenog je pronađena manja količina marihuane, a kao motiv se nameće vraćanje dugova, pa ga krivična prijava tereti za krivična dela teška krađa i neovlašćeno držanje opojnih droga.

 

Komentari (1)

B54

26.09.2017 18:23

Ja mislim da njega treba streljati !!! Ko mu je kriv što nema tetku u Kanadi !!