Devojčica Učenica Đak sa školskom torbom knjigama Osnovna škola
Shutterstock
Mali genije Pametnjaković Dete Dečak Škola

Shutterstock

Mali genijalci zeznuli školu, Foto: Shutterstock

Kada je u utorak "upekla zvezda" u Engleskoj, četvorica dečaka (14) iz Brajtona ušli su u školu obučeni u šorceve. Međutim, čim su zakoračili u školsko dvorište vraćeni su kući, jer su kršili strogi kodeks oblačenja.

Tužni, ali odlučni da dokažu profesorima da greše, mališani su otišli kući i osmislili pakleni plan, koji će im omogućiti da u školu dođu "golih nogu", ali i da im profesori ne mogu ništa.

Tinejdžeri su skupili sve pare koje imaju na gomilu i otišli u tržni centar gde su kupili četiri tamne suknje srednje dužine, a potom su se u njima vratili u školu.

Iako su ih profesori ponovo terali da odu kući i da se presvuku, nisu mogli da ih izbace iz škole, jer nigde u kodeksu ne stoji da dečaci ne smeju da nose suknje.

"Ovo je apsurd. Moj sin je obukao šorc za fizičko, koji je u sklopu uniforme i ima prišiven logo škole, ali su ga vratili kući, tvrdeći da je neprikladno odeven. Šta je drugo mogao da uradi na 35 stepeni, kada se i asfalt topi", rekla je majka jednog od mališana.

I drugi roditelji su podržali svoje sinove.

"Poslali su ih kući po onom paklu da navuku pantalone! Rečeno im je da ne mogu da nose šorc u školu jer im se vide noge, iako devojčice dolaze u suknjama", rekao je jedan otac.

Na kraju je i direktor škole morao da "popusti".

"Ne mogu da nose šorceve, ali suknje mogu, pošto su one propisan deo školske uniforme", poručeno je iz škole.