Novak Đoković
Profimedia
Novak Đoković

Profimedia

Novak Đoković, Foto: Profimedia

Glavna tema bila je uticaj snage misli na rezultate u sportu, a Đoković je između ostalog govorio o psihološkom pristupu mečevima, treninzima i drugim profesionalnim obavezama.

Decu su zanimali detalji vezani za pravilnu ishranu i suplementaciju u sportu, šta je to što bi trebalo da jedu i piju tokom treninga, pre i posle mečeva. Bilo je reči i o medicini u sportu, o psihoterapeutskim metodama, kako da se pobedi trema, blokada izmedju treninga i izlaska na teren, borbe sa pritiscima i očekivanjima, strahom od poraza, kako da se savladaju brojne prepreke na putu ka maksimumu.

Više od stotinu dečaka i devojčica imali su i brojna pitanja, a jedno od njih postavio je sedmogodišnji mališan iz TK Dril.

"Nole, zašto si pao?

Novak se na ovo pitanje nasmešio, prišao je dečaku, a odgovor je zaslužio veliki aplauz.

"Nisam pao. Samo sam malo seo da se odmorim, da bih se vratio još jači".

Druženje sa decom deo je edukativnih aktivnosti Teniskog saveza Srbije i Novaka Đokovića, koji se trude da što češće našim mladim igračima i trenerima prenose iskustva, kako bi im pomogli da unaprede svoje rezultate.

Susretu su prisustvovali Dr Nenad Dikić iz ADAS, Nenad Zimonjić, Bogdan Obradović, Tatjana Ječmenica, doktor Dejvis kup tima Srbije Zdeslav Milinković i mnogi drugi...

Komentari (9)

djika

01.12.2016 14:05

Nije pao samo se stropostao

Slavisa

01.12.2016 14:34

@djika - Svaka uzlazna putanja ima i silaznu.Nikako se ne slazem sa tobom jer stropostanje podrazumeva nagli pad.Nole je drugi na svetu,znaci na vrhu. U cemu si ti drugi ili bar u prvih 10000 na svetu? Razmisli!

DRAGANA

02.12.2016 08:22

@djika - Mene bi stvarno bio blam da napišem tako glup,prizeman,jadan komentar.Jer komentar odslikava vas,upravo ste vi negde na samom dnu,jadan je vaš život.

Сава Прокоповић из Ритопека

01.12.2016 20:22

Када скину јужноамеричку вуду црну магију са Ђоковић Новака (која је бачена на Ђоковић Новака док се шећкао и сликовао по Рио де Жанеиру у време одржавања Олимпијаде), тада ће се Ђоковић Новак усправити у целој свој величини и поново побеђивати. Вуду црну магију успешно скидају влашке врачаре (тако причају људи) из српске Тимочке Крајине. Везу са влашким врачарама остварују честити политичари: Мирковић, Ничић, Вукадиновић Влах. Ми желимо васколико добро Ђоковић Новаку и његовој фамилији.

JECA

02.12.2016 08:20

@Сава Прокоповић из Ритопека - Ne,ne želite mu dobro.

Respect ali...

01.12.2016 20:32

Ničija nije do zore gorela!

JA

02.12.2016 08:19

@Respect ali... - Ti nemaš respect,a morao bi da imaš prema ovom velikom čoveku.To što je on uradio za deset godina vi nemožete za ceo život,kao ni ja što ne mogu a to je svakako za poštovanje.

Marija

02.12.2016 01:15

MENI SE SRCE CEPA SAMO STO GA GLEDAM NA OVOJ SLICI ,NOVACE SVE NAJBOLJE TI ZELIM ,ZDRAVLJE PONAJVISE

Seljak

02.12.2016 07:44

Koji visokoumni naslov?