Mali s ambasadorom Austrije
Beoinfo
Mali s ambasadorom Austrije

Beoinfo

Mali s ambasadorom Austrije, Foto: Beoinfo

Mali je s Luterotijem razgovarao o daljoj saradnji i o austrijskim investicijama u Beogradu.

Siniša Mali je predstavio Luterotiju projekte koje grad Beograd sprovodi, istakavši da je nakon finansijske konsolidacije grad započeo veliki investicioni ciklus, kao i da se mnogo ulaže u uređenje grada.

Luteroti je istakao da su vidljivi napori i pomak grada Beograda, kao i da su austrijske kompanije zainteresovane da investiraju u srpsku prestonicu.

On je takođe napomenuo da kompanije iz Austrije žele da pomognu start-ap firme, te je na sastanku dogovoreno da se povežu sa Naučno-tehnološkim parkom na Zvezdari, u kome radi veliki broj takvih kompanija i mladih koji su spremni da izađu na tržište.

Mali s ambasadorom Austrije

Beoinfo

Mali s ambasadorom Austrije, Foto: Beoinfo

Mali je istakao da je jedna od njegovih prvih zvaničnih poseta kao gradonačelnika Beograda bila poseta Beču, kao i da se tom prilikom upoznao sa tamošnjom fabrikom za preradu otpada, koja će se graditi i u Beogradu.

On je napomenuo ambasadoru da je deponija u Vinči jedan od dva najveća ekološka problema u Beogradu, ali da je potpisan ugovor sa francusko – japanskim konzorcijumom koji će gradu biti privatni partner u tom poslu, i koji će graditi pomenutu fabriku. Drugi ekološki problem su otpadne vode koje sada idu u Savu i Dunav, a za ovaj projekat je Mali u Budimpešti potpisao Sporazum sa Kineskom inženjerskom mašinskom korporacijom

Komentari (11)

Nikolija

25.04.2018 12:54

Sve ovo što trenutno radimo bitno je kako bismo podigli nivo međunarodne prepoznatljivosti Beograda i na neki način doprineli saradnji zemalja u regionu. Glavni gradovi su lokomotiva razvoja zemalja, i trebamo raditi na tome da međunarodnu saradnju Beograda sa ostalim gradovima u regionu odrzavamo kao do sada. Time ćemo doprineti poboljšanju ekonomske i svih ostalih veza naših zemalja u regionu.

Srećko

25.04.2018 14:08

Poslovna slika Beograda je sada interesantna za strane investitore, ovo ponovo potvrđuje i izjava da austrijske kompanije su zainteresovane da investiraju u našu prestonicu.

Srećko

25.04.2018 14:10

Moram priznati da sam zadovoljan što je neko konačno shvatio ozbiljnost ekološkog pitanja i zaštite životne sredine. Mali se zauzeo za rešavanje ovih teških pitanja koja su drugi sline godine gurali pod tepih.

Tufa

25.04.2018 14:18

Последњих неколико година Беч је на првом или другом месту у Европи по квалитету живота и ономе што нуди својим грађанима,зато је веома битно искористити ову сарадњу и следити пример најбољих.

Mladen

25.04.2018 16:54

Projekti koje grad Beograd sprovode su rezultat finansijske konsolidacije, nakon čega je grad započeo veliki investicioni ciklus i mnogo se ulaže u uređenje grada!

Vika

25.04.2018 18:13

I treba da se sastaje sa sto vise visokih predstavnika evropskih zvanicnika i radi na tome da se u Beograd sto vise ulaze, da se podigne standard zivota i ulepsa grad. Da ponosno nosi ime beloga grada.

Salaš

25.04.2018 21:35

Zahvaljujući zalaganjima i dobroj komunikaciji našeg gradonačelnika Beograd će rešiti velike probleme.

Sonja80

25.04.2018 22:58

@Salaš - Mali je i najzaslužniji za dovođenje mnogih projekata u Beograd.

Salaš

25.04.2018 21:39

Ovo su veliki projekti koji će rešiti veliki problem Beograda.

sika

25.04.2018 22:04

Zaista bg ima velike projekte, nadamo se nastavku dobrog vodjenja grada i novim investicijama

Sonja80

25.04.2018 22:57

Možemo sa ponosom da se hvalimo projektima koji su započeti u Beogradu.