Siniša Mali
Beoinfo
Siniša Mali

Beoinfo

Gradonačelnik predstavio projekte koje su građani izabrali, Foto: Beoinfo

"To je sada trasirani put, nastavićemo sa projektom iz godine u godinu, i gledaćemo da izdvojena sredstva budu sve veća", podvukao je Mali i najavio da će već polovinom godine projekat ponovo biti organizovan. 

On je naveo da projektom nadležni žele da ispune obećanje da će biti transparentna javna uprava. 

"Prvu godinu ili dva mandata, priznajem, nismo imali ni mogućnosti ni vremena da se bavimo ovakvim projektima, bili smo usmereni na stabilizaciju javnih finansija i vraćanje dugova koje je ostavila prethodna gradska vlast, ali kroz ovaj projekat pokazujemo kako treba da radi transparetna javna uprava", podvukao je Mali.

Kako je rekao i u Novom Beogradu i Starom gradu, iako te dve opštine nisu izdvojile novac u njihovim budžetima za projekte, grad će obezbediti novac, jer su, kaže, građani tih opština davali predloge za projekte koje žele da se urade.

Kad je reč o Paliluli, Mali je naznačio da je ogroman broj glasova dobila izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava, što će svakako biti realizovano nezavisno od projekta "Da se radi i gradi".

Izgradnja kanalizacije, kaže, zahteva veća finansijska sredstva od onih koja su predviđena za projekat, oko 38 miliona evra.

"Završavamo pregovore oko obezbeđivanja finansiranja za izgradnju celokupne kanalizacione mreže na levoj obali Dunava i čim obezbedimo finansiranje, krećemo u realizaciju tog projekta", rekao je Mali.