Torokuša
Shutterstock
Torokuša
Torokuša, Foto: Shutterstock

 

Lala koja nije došla iz Holandije, već iz ravničarskih krajeva Srbije, našla se u Beogradu, gde je našla kršnog Balkanca. Radodajka je pametno birala, te joj izgled nije bio na prvom mestu, već konto, koji je njoj i te kako išao u korist. Stan u elitnom delu Beograda, brzi automobil i skupocene krpe ispunili su veliku dušu ove lale, koja je želju da poraste nadoknadila „Prada“ cipelama. Kakav đavo nosi „Pradu”, pokazala je godinama kasnije, jer je pre toga morala da podari naslednika svom izabraniku.


Kada je ispunila dužnost jedne posve patrijahalno vaspitane žene (bar je njen mučeni alfa u to verovao), radodajka se vratila karijeri. Mnogo je radila, ali i ručkala, pa je, osim kilograma koje je vukla još od trudničkih dana, dodala desetak kila uvezenih iz pekara i prodavnica brze hrane. Stanje je ubrzo postalo kritično, koliko za njenu kičmu, koju su mučile grudi i „tona“ sala, toliko i za njen brak. Ipak, ni njen ne preterano lep muškarac ne želi ženu koju je lakše preskočiti nego zaobići, te je mala lala rešila da se posveti svom izgledu i napokon shvatila da ni „Guči“ više ne pomaže u skrivanju šlaufa, već bušna kašika i teretana. I tako se radodajka dugo izgladnjivala i onesvešćivala, što je, osim za njen izgled, bilo dobro i za publicitet. Međutim, kada je dostigla željenu kilažu, radodajka se rado dala boljem frajeru.


Tokom njenog poslovnog puta, mala lala je uživala u čarima Jadrana i pažnji jednog đetića. Mlađani đetić bio je sušta suprotnost njenom suprugu, ali su imali jednu zajedničku crtu, koja je maloj lali najbitnija. Đetić poseduje luksuzni hotel na Crnogorskom primorju, a radodajka je saznavši to postala stalni gost. Zadovoljna svojim izgledom, pozirala je u apartmanu koji je mlađani đetić izdvojio za njihovo druženje, a kada je zgodni ljubavnik završio sa fotografisanjem, mala lala je uzela stvar u svoje ruke, to jest aparat. Đetić je uhvatio bujne silikonske grudi, dok je ona stajala pred ogledalom i slikala, ali je usledio hladan tuš za estradnu kuguarku. Piletina, sama po sebi hvalisava i nestrpljiva, podelila je sa svojim drugarima slike nastale u akciji sa radodajkom, koja je postala predmet sprdnje crnogorske družine.


Selfi puno košta kada je dokazni materijal, te mala lala sada strepi svakog dana hoće li dokaz njene nevere završiti u ruci koja je hrani. Iako đetić nije obelodanio fotografije, one polako, ali sigurno kruže u sve većem broju telefona, a bespomoćna radodajka od muke broji sede vlasi, koje niču ispod njene nadograđene kose.


„Zavela me svetla velikoga grada“, stihovi su koji objašnjavaju sumanuto ponašanje jedne male lale, kojoj sve nije predstavljalo ništa. Iz ravničarskih krajeva i skromnog doma došla je u velegrad i dobila ono o čemu nije mogla ni da sanja, a od visine „Prada“ cipelica nije ni slutila koliko nisko može da padne. Našoj radodajki preostalo je da, za svaki slučaj, spremi kofer i spakuje omiljene krpice, štiklice, nakit i mikrofon. Jer ako istrošeni alfa sazna za aferu, mala lala će se i dalje doterivati svake večeri, ali ne za selfi sa ljubavnikom, već za tezgu pod šatrom.

Komentari (2)

Tanja

07.10.2015 09:58

Dara Bubamara

krle

08.10.2015 16:18

@Tanja - naravski!