Danica Ćuruvija
Vesna Lalić

Ovo ubistvo podsetilo je javnost na kriminalne obračune devedesetih, pa građani sve više strahuju za svoju bezbednost. Mafija je danas, očigledno, ušla u sve pore društva. Ona vodi profitabilne poslove u kojima se ne praštaju greške ili izdaja, a motivi za obračune leže u „biznisima” u kojima su ulozi milioni evra. Ispada da su kriminalci iz devedesetih male bebe za današnje mafijaše.

Država je devedestih uspevala da kontroliše kriminalno podzemlje, sa kojim je čak i šurovala u mutnim poslovima, a onda se rešavala onih koji bi sebi uvrteli u glavu da su bogovi. Međutim, sadašnje ćelije organizovanog kriminala funkcionišu kao vojska, pa ako se skine glava nekom generalu i njegovim saradnicima, nastaju obračunu unutar klanova za novog vođu.

Članovi ovih opasnih kriminalnih grupa su tako spremni na najbrutalnije nasilje, a ne prezaju u toj borbi da udare i na državne funkcionere i sam poredak.

Prsti mafije su dosegli daleko. Tako ni sport više nije što je nekad bio. Odavno se šuška da nam igrače kupuje i prodaje mafija jer i oni su „roba” koja se dobro prodaje. Iz tih igrača su menadžeri sa reputacijom jakih narko-dilera, kojima država još nije stala na put. I to nije sve. Mafija kupuje „prljave” političare koji ih zauzvrat štite. Dokle više? Prekipelo je građanima, a i državnim organima, pa su krenuli u žestoki rat sa mafijom. Nek ne ostanu samo na obećanju i nek izvuku „sablju” kako obični građani ne bi izvukli deblji kraj!

Komentari (1)

gggg

16.10.2016 10:19

Tesko , draga. Ovde se ne zna ko je kome kum, a kum nije dugme!