Zglob više brine od rivala: Novak  Đoković
profimedia.rs
Zglob više brine od rivala: Novak  Đoković

profimedia.rs

Zglob više brine od rivala: Novak Đoković, Foto: profimedia.rs

Koliko je Vimbldon koji prethodi US Openu tradicionalan, toliko se Flašing Medouz pretvara u veliki vašar na kojem na svakom koraku čujete muziku, nije strano ni da tokom pauza na mečevima trešti neki od aktuelnih hitova sa razglasa, imate priliku da probate hamburgere, puno je prodavnica u kojima se prodaju razni suveniri koji imaju veze sa jednim od najlepših gradova sveta koji je privilegovan da svake godine ugosti najbolje na svetu.

 

Njujork možda nema vrelinu Melburna, sigurno nema šarm i eleganciju Pariza, niti tradicionalnost Londona, ali krem belog sporta obožava da mu se vraća baš zbog tog spoja zabave i tenisa.

Titulu u muškoj konkurenciji brani naravno Novak Đoković. On je već nekoliko dana u Velikoj jabuci u kojoj trenira. Najpre je vežbao u Nju Džersiju, a onda je stigao na Flašing, gde je odradio poslednje pripreme, prisustvovao žrebu i održao zvaničnu konferenciju za novinare.

Đoković će pohod na treći pehar u Njujorku započeti večeras duelom protiv Jiržija Janoviča, 228. na listi. Biće to njihov prvi duel.
Novak je u Njujork stigao posle loših rezultata na Vimbldonu i na Olimpijskim igrama. Uzrok za loše mečeve krije se u činjenici da je povredio ručni zglob i da nije mogao da trenira punom parom, ali i u tome što je, po sopstvenom priznanju, imao privatnih problema.

- Svi imamo privatne probleme. U stvari, to su više izazovi nego problemi. Moramo da ih prevaziđemo da bismo napredovali kao ljudska bića. U tom periodu imao sam takve izazove. Desilo se baš u Vimbldonu. Sada je sve to rešeno i život ide dalje - rekao je Novak po dolasku u Njujork.

Ovom rečenicom Đoković je još jednom pokazao da je ljudsko biće, da ima probleme kao i svi i da je samim činom priznanja javnosti da nešto nije bilo u redu pokazao koliko mu je stalo da probleme reši.

Ipak, sada je fokus potpuno okrenut ka igrama na terenu. Novak je odredio novi cilj - treće pokoravanje Flašinga. Pokazivao je da je najjači kada je najpotrebnije. Nema razloga da tako ne bude i ovog puta.

Pakleni server: Jiržij Janovič

profimedia.rs

Pakleni server: Jiržij Janovič, Foto: profimedia.rs

 

Jirži Janovič prva prepreka

Novak će u noći između ponedeljka i utorka, jedan sat posle ponoći po srpskom vremenu, igrati protiv Jiržija Janoviča. Osim njega na teren će danas izaći i Dušan Lajović, koji će oko 21 čas na megdan Benoi Peruu (32, Francuska).

Save

Save

Save

Komentari (2)

Сава Прокоповић из Ритопека

29.08.2016 18:52

Надамо се да је Ђоковић Новак скинуо са себе црну вуду магију (која је бачена на њега док се шећкао по Рио де Жанеиру док су се други такмичили на Олимпијади) и да ће чио и оран победити све противнике на овом такмичењу у нама омраженој Америци.

Beba

30.08.2016 02:48

@Сава Прокоповић из Ритопека - COVECE IDI BERI KUKURUZ I ZALIVAJ RUZE ,