Petar Božović mu  je najveća podrška
RAS
Petar Božović mu  je najveća podrška

RAS

Petar Božović, Foto: RAS

Mnogo glumaca je za 51 godinu posetilo Festival glumačkih ostvarenja u Nišu, ali je Pera Božović jedan od onih glumačkih doajena koji vole Filmske susrete i Niš. Nišlije to znaju i osećaju, tako da je bilo logično da baš on postane prvi glumac počasni Nišlija.

Publika na Letnjoj pozornici pozdravila je gromoglasnim aplauzom Peru Božovića, koji je na binu počeo da izlazi i pre nego što su ga voditelji najavili. Onako polako hodajući uz štap i sa obaveznim šeširom izašao je da primi nagradu i da se pokloni publici.

- Nagrade nikad nisu naodmet. Drage su mi posebno one koje sam dobijao u Nišu. Ispričaću vam jedan događaj sa mog prvog gostovanja na filmskom festivalu. Na mojim prvim Filmskim susretima doživeo nešto jako lepo što nisam nikad zaboravio. Jedne večeri moji drugari glumci Josif Tatić, Faruk Begoli i ja smo malo više slavili i popili, I zaspali smo u bašti kafane „Amerikanac”. Ujutru nas je našla Keva, Dragica Mandić, vlasnica kafane. Odmah nam je rekla da će da nam skuva čorbu da se oporavimo. Majku nisam nikad imao, ali sam tada osetio šta znači imati kevu. I mnogo puta posle toga sam osetio takvu ljubav u Nišu - ispričao je Božović niškoj publici, koja ga je opet nagradila velikim aplauzom.