Anđelka Bojović
E-stock/Petar Jovanović
Anđelka Bojović

E-stock/Petar Jovanović

Anđelka Bojović, Foto: E-stock/Petar Jovanović

Majka Luke Bojovića, Anđelka (66) još nije proterana iz Crne Gore, jer će njeni branioci uložiti žalbu na policijsko rešenje o proterivanju koje je dodneto zbog neprijavljivanja boravišta u toj državi, rekao je Tanjugu jedan od njenih branilaca Borivoje Borović.
Crnogorski list "Pobjeda" preneo je danas, pozivajući se na neimenovane izvore u policiji, da je Anđelka Bojović juče proterana iz Crne Gore jer nije prijavila boravak.

 

Sa druge strane protiv nje, kao i rođaka Marije Bojovića je u tužilaštvu u Nikšiću pokrenut krivični postupak zbog slikanja kuće Ratka Koljenšića u Nikšiću, koji je inače u Beogradu optužen za ubistvo njenog sina Nikole Bojovića 2013. u Beogradu, kao i zbog nedozvoljenog držanja oružja i municije u vikendicama na Žabljaku.

"Ovde se radi o potpunom izostanku koordinacije izmedu policije i ministarstva pravde, jer se mojoj klijentkinji, s jedne strane, nastavlja postupak po krivičnoj prijavi, a proterivanjem joj je zabranjen pristup sudu u Nikšiću", precizirao je Borović.

On je rekao da će na policijsko rešenje o proterivanju biti izjavljena žalba, tako da pre pravosnažnosti rešenja nema govora o proterivanju.
Anđelka i Matija Bojović uhapšeni su prošle sedmice jer su slikali kuću Koljenšića, a oni tvrde da je i njih snimala Koljenšićeva supruga.
Bojovićeva majka je u subotu uveče, nakon 72 sata policijskog zadržavanja, puštena da se brani sa slobode, pošto Osnovno tužilaštvo u Nikšiću za nju nije tražilo određivanje pritvora.

Matiji Bojoviću je određen je pritvor do 30 dana, ali će se tražiti njegovo puštanje na slobodu uz jemstvo, najavio je advokat Borović.
Postupak u Nikšiću se za sada nastavlja protiv oboje, a na teret im se stavljaju krivična dela - dogovor za izvršenje krivičnog dela i nedozvoljeno držanje oružja - koje je pronađeno u njihovim vikendicama na Žabljaku.

U vikendici, koju je koristila Anđelka Bojović, pronađena je lovačka puška sa municijom bez dozvole za koje ona tvrdi da su pripadali njenom pokojnom suprugu Vuku, ali je kod Matije u vikendici pronađeno više oružja različitog kalibra, zbog čega je i zadržan u pritvoru.
Oboje su negirali krivična dela za koja se terete.

Luka Bojović služi kaznu od 18 godina zatvora u španskom zatvoru zbog nedozvoljenog držanja velike količine oružja i veruje se da ima veliki uticaj u kriminogenoj sredini na prostorima bivše Jugoslavije.

Komentari (4)

kokan

31.07.2017 09:08

A da li ce okrivljenog za ubistvo njenog sina isporuciti Srbiji

zlato

31.07.2017 09:40

Gde je proterali? Jel u Srbiju?

glumica

31.07.2017 11:21

@zlato - a sta ce nam

iskreno...

31.07.2017 15:11

Pa kad nema zakona...njen sin pod zemljom a ubica se sepuri...htela je da uzme stvar u svoje ruke,kao sto bi i mnogi roditelji...ubi nepravda!To je njeno dete,ona ga je rodila,odhranila ...bio najgori ili najbolji njen je.