Saša Mratić želi da vrati starateljstvo nad ćerkom
Privatna arhiva/RAS
Saša Mratić želi da vrati starateljstvo nad ćerkom

Privatna arhiva/RAS

Saša Mratić želi da vrati starateljstvo nad ćerkom, Foto: Privatna arhiva/RAS

On je podneo tužbu za starateljstvo protiv devojčicine majke Danijele Miladinović iz Bukovca kod Despotovca, jer je Danijelin nevenčani muž Vladan Zdravković uhapšen zbog sumnje da je pet godina silovao devojčicu!

Ovaj slučaj seksualnog zlostavljanja razotkriven je u oktobru prošle godine, Zdravković je uhapšen i danas treba da sedne na optuženičku klupu zbog silovanja devojčice, za šta mu preti kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Iako je devojčica ispričala da se majci žalila na Vladanovo ponašanje, Danijela nije optužena ni za prikrivanje, čak ni za zanemarivanje deteta, ali je brigu o S. M. preuzela hraniteljska porodica iz sela kod Despotovca.

- Napisala mi je poruku o tim napadima, prosledio sam je Centru za socijalni rad u Despotovcu i očekujem da će tamošnje tužilaštvo pokrenuti istragu - kaže Saša Mratić, otac devojčice.

Majka: Imam svojih problema

Danijela Miladinović sa Zdravkovićem ima dvoje dece, uzrasta od pet i osam godina. Neposredno posle hapšenja Zdra­vkovića tvrdila je da je kod njih u kući "sve bilo normalno" i da "ne može još da poveruje".

- Kao majka se grozno osećam, ali me pustite, malo imam svojih problema - rekla je Miladinović i dodala da očekuje da će joj se ćerka uskoro vratiti i da će nastaviti "normalan život". Međutim, i šest meseci posle te Danijeline izjave njena ćerka je i dalje u hraniteljskoj porodici.

- Sa ćerkom sam sada u svakodnevnom telefonskom kontaktu, povremeno je i posetim kod hranitelja. Otvorila se, stekla poverenje u mene i požalila mi se da ju je napadao još jedan deda iz toga sela koji je dolazio u njihovu kuću. I o tome se požalila majci, ali je Danijela njen vapaj ignorisala. Napisala mi je poruku o tim napadima, prosledio sam je Centru za socijalni rad u Despotovcu i očekujem da će tamošnje tužilaštvo pokrenuti istragu. Ćerka mi je čak rekla "teško meni kada majka to sazna" - kaže za "Blic" Mratić.

Mratić se nada da će istražni organi reagovati.

- Ne mogu da razumem Danijelu, koja nije reagovala na ćerkine žalbe. To je trajalo godinama. Ćerka mi je ispričala i da ju je Vladan noću vodio po kafanama, meštani sela, pa i Danijelini rođaci, tvrde da ju je i podvodio, ali je Danijela ostajala nema. Navodno je silovao i Danijelinu majku. Možda ga je Danijela mnogo volela i voli, ali to nije razlog da žrtvuje ćerku i majku - konstatuje Mratić.

Prema nezvaničnim informacijama, tužilaštvo je proširilo istragu i protiv komšije.

Mratić je, posle hapšenja Zdravkovića, protiv Danijele Miladinović podneo i krivičnu prijavu jer je nije reagovala na ćerkine vapaje, ali je ta prijava odbačena.

Nada se, ipak, da će odluka suda po njegovoj tužbi za starateljtvo biti pozitivna po njega, te da će ćerka, čije viđanje mu je bilo uskraćeno od njenog rođenja jer mu je Zdravković pretio, konačno početi da živi sa njim.

Vladan Zdravković je uhapšen sredinom prošlog oktobra zbog sumnje da je pre pet godina silovao pastorku maloletnu S. M. (14). Seksualno zlostavljanje je počelo kada je devojčica imala samo devet godina.

Ćutala, jer je, navodno, majka to prećutno odobravala, najverovatnije iz straha. Slučaj je otkriven kad se tinejdžerka požalila školskom psihologu, koji je o svemu obavestio Centar za socijalni rad, a oni tužilaštvo i policiju.

Komentari (11)

Pera Detlic

11.05.2017 18:50

Dok se ne pocne vesati ovo nece prestati.

nedjo

11.05.2017 18:54

kakvi sve monstrumi postoje to je tragedija

Dozivotna

11.05.2017 19:08

robija za sve aktere!

TOP

11.05.2017 19:18

Zar smeju ovako da se iznose podaci o maloletnom licu koje je zrtva nasilja u poridici i silovanja? Zar je to zastita njegovih interesa?

Ja

12.05.2017 03:38

@TOP - Zasto je njen interes da se ne zna ko je ona i sta je prezivela i dozivela? Hoces molim te da mi objasnis?

Ko je lud

11.05.2017 19:47

a ko pametan u celoj priči? Jel je ovo kraj?

IVAN

11.05.2017 20:38

Vlaški kraj svo zlo dolazi otuda .Gatare ,vradžbine,ludilo.....

Meki

13.05.2017 23:10

@IVAN - Kakav vlaski kraj,tamo vlasi ne zive,ne lupetaj gluposti

N.N.

12.05.2017 00:23

Da li ima jedne normalne osobe u tom selu? Komsije, rodjaci... znali, i to je trajalo, trajalo... A o majci. Svaka rec je suvisna, svaka kazna preblaga. Ne razumem stav tuzilastva.

meda

12.05.2017 07:27

Strahota! Pojavio se jednom veliki vodja i pitao novinarku -Ko je to u Srbiji iznad zakona- Ova naravno nista nije smela da kaze. Pa evo, ovde je svaka budala iznad zakona, da ne govorim za privilegovane. I sada, posle pisanja novina, ja ne verujem da ce ovaj manijak, zena koja ju je rodila i neko trece go.... iz ove price biti ozbiljnije procesuiran. Strasno!

Agata

12.05.2017 17:00

Majka ima svojih problema? Silovanje ćerke nije njen problem. Svako li se majkom zove. Divnih li petooktobarskoj tekovina.