Devojčica dete plač histerija
Profimedia
Dete pipa golog muškarca

Printscreen

Dete pipa golog muškarca, Foto: Printscreen

Majka četvorogodišnjeg devojčice naterala je svoju ćerku da ispipa golog muškarca koji je ležao na podu muzeja u Brazilu izvodeći svoj performans. Umetnik Vagner Švarc ležao je na podu kao od majke rođen, dok ga je žena pipala po delovima tela.

Oko nje se motala devojčica koja je zbunjeno gledala šta to njena mama radi, a onda je i sama bila primorana da pipne golog muškarca. Dete koje je puzalo na tren je dohvatilo muškarca za ruku i krenulo da beži što dalje, ali majka je insistirala da ga uhvati i za nogu. U snimku se vidi kako devojčica okleva, međutim majka je bila uporna.

Na kraju je devojčica dopuzala do golog muškarca i spustila mu ruke na potkolenicu. Snimak koji je obišao svet naišao je na osudu mnogih.

Odgovorni za Švarcov performans tvrde da njegov nastup nije "erotičan", ali to nije umirilo besne roditelje koji tvrde da Švarcova umetnost podstiče pedofiliju, prenosi Metro.

Švarc je s istim performansom nastupio na nekoliko mesta u Brazilu i istakao da na ovaj način publici daje priliku za interakciju.

- Mogu da me vuku, oblikuju i menjaju i tako, uz pomoć mog tela stvaraju slike - rekao je Švarc, dok iz muzeja kažu da devojčica ni u jednom trenutku nije bila ugrožena nastupom.

- Majka devojčice je takođe umetnica. Dete je pitalo šta se događa i dovedena je kod Švarca tek kada joj je objašnjeno o čemu je reč i šta će videti u Muzeju. Devojčica je htela sve da vidi. Nije pokazala da se oseća neugodno. Ovaj performans ne zadrži erotične elemente - saopštili su iz muzeja.

Komentari (3)

Pera Detlic

03.10.2017 08:54

Momentalno joj treba oduzeti dete.

Ina

03.10.2017 09:17

@Pera Detlic - I kako je moguće da je takav performans dozvoljen za decu, dok na mnogogo "bezazlenije" stvari na tv stavljaju 12+ i slično.

nedjo

04.10.2017 00:27

s..mu se u performans