Neda Ukraden
Emil Čonkić
Neda Ukraden

Emil Čonkić

Neda Ukraden, Foto: Emil Čonkić

Uznapredovala Alchajmerova bolest naterala je pevačicu da svoju majku smesti u dom za stara lica, a kada joj je nedavno odnela tortu za rođendan, Anđa je osoblje pitala: „Ko je ova žena?”

Neda kroz suze priznaje da njena majka više ne zna ni njeno ime, zbog čega se pevačica svaki put kada izađe iz doma isplače.
- Za mene je svaka poseta njoj veoma tužna, zato što je ona neko ko je za mene ceo život živeo i radio, a sada je teško bolesna. Konstatovan joj je onaj najteži stepen Alchajmera, to je najgora faza. Ona mene apsolutno ne prepoznaje, ne zna ni ko sam, ni šta sam, ni kako se zovem. Kada sam joj odnela tortu za rođendan, ona je pitala osoblje ko sam i kako se zovem. Nije znala da sam to ja, njena ćerka - kroz suze priča Neda.

 

Neda Ukraden iznenadila majku za rođendan

instagram

Neda Ukraden iznenadila majku za rođendan, Foto: instagram

- Ali ono što je fascinantno jeste da zna moje pesme koje sam njoj posvetila. Tako sam shvatila da je tačna ona teorija da je muzika terapija. Drago mi je da je makar jedan deo mene sa njom, makar to bilo kroz moje note - ističe Ukradenova, koju najviše boli to što ne može sama da se stara o svojoj majci, jer je njoj potrebna kompletna lekarska nega.

Pevačica je zahvalna čitavom timu lekara koji svakodnevno bdi nad Anđelijom, ali joj to ne umanjuje bol što sa majkom ne može da popriča i popije kafu kao nekada.

- Veoma mi je teško u tim situacijama kada joj odem u posetu, bukvalno sedim sa njom za istim stolom, a ona nema pojma ko sam. Da li sam joj ćerka, drugarica ili neka treća osoba. Uvek kada izađem iz doma, isplačem se zbog toga. Uopšte mi nije lako da kroz celu tu situaciju prolazim, mislim da to uopšte nisam zaslužila da mi se dogodi u životu. Nikome ništa nisam zgrešila ili loše uradila da bih imala takvih problema ili da bi mi se to dešavalo, baš naprotiv, uvek sam bila voljna svima da pomognem i da se nađem kada je to trebalo - kroz jecaje priča Neda, koja je majci za 91. rođendan organizovala prigodnu proslavu u domu, gde je okupila osoblje i Anđine prijatelje.

Ćerke se ne seća, ali njenih pesama da: Anđelija i Neda

instagram

Ćerke se ne seća, ali njenih pesama da: Anđelija i Neda, Foto: instagram

- Srećan ti 91. rođendan, najdraža moja. Hvala ti, draga mama, za život radostan. Volimo te beskrajno. Ti si me pratila svuda, ko anđelovo krilo! Težak si imala život, al‘ nikad se žalila nisi, uvek na mome nebu ko sunce sjala ti si - poručila joj je tada pevačica kroz pesmu, što je Anđeliju raznežilo, ali i dalje nije znala zbog čega je pevačica došla i ko je ona uopšte.

Čak i kada joj je osoblje objanilo da je to njena ćerka, Nedina mama nije reagovala, ali je ubrzo pustila njene pesme, kojih se i dalje seća.

Komentari (6)

aki

21.11.2016 21:15

sta se bre brukas i foliras,da ti je znacila majka platila bi nekog 300evra da je pazi i cuva i zivela bi sa majkom u kuci...majka je jedna i jedina i nikad je ne treba ostaviti..tako ce i tebe tvoja deca ostaviti,jos se cudis sto te ne poznaje bruko.

meda

21.11.2016 22:13

@aki - Nemojte pricati gluposti, molim Vas! Nije neko lose dete zbog toga sto je roditelja smestio u dom. Nije to bas tako das nekome 300 evra mesecno i on ti igra oko mame 24 sata dnevno, nije to bas tako. Radim taj posao i znam o cemu pricam. Dom je vrlo cesto najbolje resenje, naravno za onoga ko ima novac. Ko nema moz' da se slika.

Agata

21.11.2016 22:24

@aki - Baš tako. Sram je bilo!

Srbin

21.11.2016 22:23

Zna njene pesme, ne zna nju !!! Boze, ova zena bolesnu majku koristi za reklamu. Monstruozno !!!

mickey

22.11.2016 19:54

@Srbin - Sta ocekivati od osobe koja se smije na na samrtnoj postelji svoje kolegice Usnije Redzepove i koja nema grama stida....samo ona moze koristiti majku za licnu promociju....JADNO da ne moze jadnije ...gnjida od covjeka..

vitez

22.11.2016 20:44

Prestani ženo više sa tim foliranjem. A, unučići a mama. Kako da i ostali nemaju roditelje i decu.