Nikola Bojović
Alo!/Rajko Ristić
Nikola Bojović

Alo!/Rajko Ristić

Nikola Bojović, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Specijalni sud u Beogradu izrekao je prvostepenu presudu petorici optuženih za ubistvo rođenog brata Luke Bojovića, Nikole, 2013. godine u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi iste godine.

Osuđeni su Saša Cvetanović, kao neposredni ubica na 35 godina zatvora, Slaviša Novaković na 35 godina zatvora, Ratko Koljenšić na 30 godina, kao i Miloš Vojinović na ukupno 14 godina.

Inače, Vojinović je postigao sporazum o svedočenju i detaljno je ispričao kako je grupa bila organizovana i šta je uradila.

Veće je donelo odluku da oslobodi Miloša Delibašića koji je bio optužen kao organizator kriminalne grupe, kao i za pomaganje u ubistvu Vidakovića. Veće nije uvažilo iskaz osuđenog Vojinonovića vezan za umešanost Delibašića.

Delibašiću je ukinut pritvor i sada se nalazi na slobodi, a Vojinović je zbog ubistva osuđen na 10 godina, kao i četiri godine zbog iznude.

Motivi za ova dva ubistva su, kako se veruje, osveta za ranije ubistvo Šaranovićevog brata Branislava u Beogradu.

Luka Bojović je u španskom zatvoru od februara 2012. godine, gde izdržava kaznu od 18 godina zbog nezakonitog arsenala oružja koje je kod njega pronađeno u Valensiji.

Koljenšić je u Crnoj Gori i brani se sa slobode.

Ta država vodi svoju istragu povodom ovih ubistava, pošto je odbila da Srbiji izruči njega i Šaranovića.

Tužilaštvo tražilo najmanje 30 godina za Delibašića

Za ubistva koja su se dogodila 2013. godine u Beogradu i Budvi, tužilaštvo za organizovani kriminal je u završnoj reči sudu predložilo da Miloša Delibašića osudi na kaznu ne manju od 30 godina zatvora, jer ga tereti da je sa sada pokojnim Slobodanom Šaranovićem, koji je ubijen prošle godine u februaru, organizovao kriminalnu grupu koja je počinila ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića.

Istu kaznu tužilaštvo je predložilo za pripadnike grupe - Ratka Koljenšića i Slavišu Novakovića, kojima se sudilo u odsustvu jer su u bekstvu, kao i za Sašu Cvetanovića, dok je za Gorana Bojanića tražilo kaznu ne manju od četiri godine zatvora.

Prema optužnici, kao neposredni izvršilac ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, označen je Cvetanović, kao pomagač - Koljenšić, a nalogodavac Šaranović.

Šaranović je, kako se sumnja, naložio ubistva Bojovića i Vidakovića, kako bi se osvetio Luki Bojoviću, za kojeg je smatrao da je tražio ubistvo njegovog brata Branislava.

Komentari (3)

Srbija do Tokija

02.04.2018 11:08

Oslobođen nalogodavac?! Znači tačno je ono da para vrti gde burgija neće. Sve je na prodaju samo je pitanje cena. Još će i za Šarića da kažu da je prodavao šećerleme. Videćete.

danijela

02.04.2018 11:56

nalogodavac...jedino u Americi narucilac iliti nalogodavac dobije vecu kaznu od ubice.

Zadnja karika

02.04.2018 12:36

Tako je to.Zbog trgovine narkoticima hapse se sitni ulicni narkodileri.Zbog pljacke drzave za neplacene poreze-prodavci lubenica,paprika,gaca,...Zbog mafijaskih obracuna-puki izvrsioci koji ce za novac ubiti bilo koga.Ocigledno je da jedino kod nas riba smrdi od repa.