Majka bliznakinja prva identifikovana
Facebook
Majka bliznakinja prva identifikovana

Facebook

Majka bliznakinja prva identifikovana, Foto: Facebook

Adelma, inače nastanjena u Briselu, poginula je od bombe koja je aktivirana na aerodromu, nedaleko od čeking deska "Amerikan erlajnsa".

Adelmin suprug Kristofen i njihove četvorogodišnje bliznakinje Moren i Alondra samo su čudom preživeli, jer su devojčice sa ocem otrčale da se igraju dalje od deska dok je njihova majka čekala u redu za čekiranje. Kristofer je krenuo za devojčicama da ih pripazi.

Osim Adelme, policija je identifikovala još dve žrtve napada. Studenta, belgijskog državljanina Leopolda Hekta (20) i Olivijera Delspesea, takođe Belgijanca.

U nizu bombaških napada povređeno je desetak Amerikanaca, ali nije poznato da li ima poginulih američkih državljana, izjavio je danas portparol Stejt departmenta Mark Toner.

Američki mediji prenose da rođaci najmanje još četiri američka državljana, koji su putovali u Belgiju, tragaju za njima.

"Veoma je nestabilna situacija ovde na terenu. Još primamo informacije i još pokušavamo da pronađemo gde se nalaze američki državljani. Brisel je, očigledno, svaki dan prepun američkih državljana", rekao je Toner.

U napadima u Briselu povređeno je i nekoliko nemačkih državljana, a moguće je da su Nemci i medju poginulima u tim napadima, potvrdio je danas nemački zvaničnik iz Ministarstva spoljnih poslova te zemlje.

On je dodao da je među povređenim nemačkim državljanima najmanje jedna osoba zadobila teške povrede, preneo je Rojters.