Sprečite magljenje
Screenshot Youtube
Sprečite magljenje

Screenshot Youtube

Sprečite magljenje, Foto: Screenshot Youtube

Ako zbog nečeg ne volimo zimu to su bljuzgavica i magljenje stakla na automobilima.

Ali za ovo drugo postoji rešenje.

Ne mislimo da brzo izuvavanje klimom u kolima, već na jednostavan trik za koji su vam potrebni jedna pamučna čarapa i malo peska.

Čarapu napunite peskom, dobro je zavežite i stavite ispod vetrobranskog stakla. Pesak bi trebalo da upije najveći deo vlage iz vazduha i tako spreči zamagljivanje.

Probajte:

 

Komentari (4)

Kvazimodo Sorabius

25.11.2016 17:12

Haha, nije ovo pesak! Ovo su tzv SILCA kristali, silikoni posebno obradjeni, higroskopni. Na stranu sto je kod nas, koliko znam, nemoguce kupiti, ali i ko nabavi - "cigansko veselje": beskorisno. Samo sprej koji se kupi na pumpi ili u prodavnicama, donekle koristi, ali se mora drzati uputstva. Ima, istina, i jedno posredno sredstvo: NANO-tecnost!

Petar

25.11.2016 22:11

@Kvazimodo Sorabius - U pravu si. to je SILIKAGEL, CRVENE JE BOJE. Kada POPLAVI treba ga osušiti da vrati CRVENU boju i ponovo he higroskopan.

Gagi

25.11.2016 22:12

@Kvazimodo Sorabius - Glupost... Problem sa maglenjem Soferke najbolje se resava ''penom za brijanje" Sa unutrasnje strane na novine naprskati Penu za Brijanje, sa istom novinom dobro premazati soferku dok se prakticno ne iskristalise staklo.. Ceo proces traje 5 min.. I najvaznije zaboravite na Maglenje Soferke!! Takodje probajte isti proces u vasem kupatilu na ogledalu.. Pozz

jari

26.11.2016 16:43

Jel moze i onaj iz macije posude?