Ručak
Shutterstock
Ručak

Shutterstock

Ručak, Foto: Shutterstock

Muka vam je od slaganja predjela, kuvanja čorbi, motanja sarmi i gomile roštilja. Želite nešto konkretno i drugačije, nešto što se brzo sprema, a opet je slasno. Sitni ukusni zalogaji su pravi izbor za ovakve proslave.

Napravite kanapee, savršene minijaturne kreacije bogatog ukusa. Brzo se pripremaju i predstavljaju pravi odraz kreativnosti onoga ko ih pravi. Vaši gosti će se oduševiti. Možete napraviti i pitice, vrap-sendviče u tortilji, koji su idealni za dečje rođendane. Konsultovali smo se sa ekspertom sitnih zalogaja, vlasnikom keteringa „Užina“ Dejanom Nikolićem koji je samo za vas otkrio recepte kojima će vaše slavlje dobiti posebnu dimenziju.

Kanapei sa pršutom / 20 kom.

Sastojci:

baget 
250g krem sira
10g sveže nane
200g pršute

Priprema:

Iseći 20 parčića od bageta. Iseckati nanu i pomešati je s krem-sirom. Krem-sir i nanu namazati na baget. Staviti pršutu preko.

Kanapei sa borovnicom

Foto: Ketering Užina

Kanapei sa borovnicom, Foto: Foto: Ketering Užina

Kanapei sa borovnicom / kom 30

Sastojci:

2 bageta
250g krem sira
100g mladog kozijeg sira
150g svežih borovnica
redukovani aćeto balzamiko

Priprema:

Od baget hleba iseći 30 parčića hleba. Sjediniti mikserom krem sir i koziji sir. Fil namazati na baget. Staviti 5- 6 borovnica preko. Nakapati redukovani Aćeto balzamiko.

Wrap šunka / kom 20

Sastojci:

4 veće tortilje
1 sveža crvena paprika
250g krem sira
16kom čeri paradajza
180g praške šunke iseckane
10g rukole

Priprema:
Oprati i iseckati paprika i čeri paradjaz na sitne komade. Na tortilje namazati deblji sloj krem sira. Staviti šunku. Po dužini poređati paprike i pardajz, pa odozgo staviti rukolu. Urolati. Tortilju iseckati na 5 jednakih komada oštrim nožem.

Ketering “Užina”