Dejan Boškov
Alo!
Dejan Boškov

Alo!

Dejan Boškov, Foto: Alo!

Prevršili ste svaku meru! Ne tražite krivce u novinarima za sve loše što vam se dešava u klubovima. Znamo, to vam je najlakše. Lako vam je da napadate one koje niko neće da zaštiti.

Poslednji u nizu primera tokom prethodnih 12 meseci je direktan napad sportskog direktora FK Partizan Ivice Ilieva, koji je u emisiji klupske televizije napao kolegu koji je u novinarstvu već godinama. Sve zbog toga što se ovaj drznuo da napiše i objavi ono što je čuo - da je Leonardo, najbolji igrač crno-belih, pripretio štrajkom.

Gospodine Iliev, nije problem da kažete da je tako nešto neistina. Da, informacija je teško proverljiva, možemo i da vam verujemo na reč da nije ni istinita. Ali zbog čega etiketirate čoveka, insinuirate da radi za nekoga, da podriva klub, dok vam voditelj suflira da je reč o teoriji zavere i nameri da se Partizan oslabi pred duel sa Crvenom zvezdom sledećeg vikenda.

Opasne su takve reči. Baš opasne. Da li je to uvertira za to da neko od „navijača” pomisli da je normalno da tom novinaru rascopa glavu? Ako tvrdite da informacija nije istinita, zbog čega je samo niste dematovali? Argumentovano, možda ili još gore da onako transparentno pokažete medijima ugovor Brazilca i rešite sve dileme.

Da se razumemo, napadi na novinare nisu samo vaš specijalitet. Šta je sve sebi dozvolio trener Zvezde Miodrag Božović i na koji način se obraćao uredinicima i novinarima, odavno je poznato. Prevršili ste svaku meru. Nažalost, ne primećujem da imate nameru da prestanete. Svi vi.