Odbornici Dveri u Čačku  rade bez dnevnica
Vladimir Nikitović
Odbornici Dveri u Čačku  rade bez dnevnica

Vladimir Nikitović

Odbornici Dveri u Čačku rade bez dnevnica, Foto: Vladimir Nikitović

U Čačku ovih dana sve puca od okršaja Boška Obradovića, lidera Dveri, i poslanika SNS-a Ostoje Mijailovića, za koga pomenuti pokret tvrdi da se protiv njega vodi krivični postupak zbog utaje, koji je u prvom stepenu okončan osuđujućom presudom.

„On je još 28. aprila osuđen na dva meseca i novčanu kaznu od 100.000 dinara za krivično delo utaje iz člana 207 stav 1 Krivičnog zakonika. Ako presuda postane pravosnažna, Dveri će tražiti da ode sa mesta narodnog poslanika i povuče se iz politike“, navodi se između ostalog u saopštenju.

Obradović

Milan Ilić

Obradović, Foto: Milan Ilić

Sam Mijailović za „Alo!“ poručuje da vođstvo Dveri ovim saopštenjem samo pokazuje koliko je nervozno.
- Kao prvo, to je prvostepena presuda, pa nju tumačiti bilo bi kao pričati o tome ko je pobedio na poluvremenu fudbalske utakmice. SNS dobro zna ko sam ja i da nikada nisam krivično osuđivan, što se može proveriti. Dveri su očigledno u panici i malo su nervozni jer je otkriven njihov kriminal.

Mijailović

RAS

Mijailović, Foto: RAS

Naime, oni svojim odbornicima otimaju dnevnice u Čačku, pa tako Boško Obradović zaradi i po 1.500 evra po jednom zasedanju, a uvek se trudi da izbije neki skandal i da bude što više zasedanja. Pričaju o meni, a Tanasković iz Dveri ima krivično delo zloupotrebe službenog položaja i dobio je šest meseci uslovno. Otvoreno im poručujem da mene neće uspeti da ucene ili dobiju bilo kakav novac od mene - kaže Mijailović.

S druge strane, Boško Obradović kroz smeh odgovara:
- Po dogovoru svih odbornika, a to smo radili i u prethodnom sazivu, mi svoje dnevnice ulažemo u finansiranje naše političke organizacije jer nemamo druge izvore prihoda. Nismo mi u panici, nego Mijailović, jer ako presuda protiv njega postane pranosnažna, moraće da podnese ostavku na sve funkcije - kaže Obradović.

Save

Komentari (1)

rodoljub

01.07.2016 08:25

Ne mogu da se postavim kao arbitar ni da komentarisem taj dogdjaj, jer ne znam sve cinjenice, niti mislim da se time bavim. Medjutim, hteo bih da dam jedan kratak komentar na pisanje lista Alo. Mislim da je Alo jedan od retkih medija koji, ne samo u ovom clanku, prilicno nepristrasno daje informaciju i to zasluzuje svaku pohvalu. Posebno zelim da istaknem odsustvo cinizma, ironije i bombastih i provokativnih naslova. Neka ostane tako.