Vrtić, deca
Oliver Bunić
Vrtić, deca

Profimedia.rs

Vrtić više neće biti isti bez omiljenog kamiona, Foto: Profimedia.rs

"Na kapiju vrtića staviću hiljada katanaca. Više nikada nevljale čike neće moći da uđu i pokradu naše igračke. Žao mi je bubnja, a najviše našeg kamiona "đubretarca"... Ne znam kako ćemo sada da gledamo bajke, kada su nam i televizor ukrali", u dahu je ispičala šestogodišnja devojčica iz čačanskog vrtića "Mladost" koji je proteklog vikenda bio na meti pljačkaša, baš kao i nekoliko metara udaljeni vrtić "Biseri".

Njen vršnjak Lazar pokazivao je tragove koje su za sobom ostavili lopovi.

- Vidite, ovde su ostavili trag. Policajci su sve to videli. Voleo sam taj kamion i njime sam se najviše igrao sa Vukom i Vladimirom. I kada dođu roditelji po nas, zamolimo ih da ostanemo još malo da se poigramo sa "đubretarce". Sada ga više nema", očajan je mali Lazar.

Njegov drugar Vuk kaže da su "neki opasni" dolazili noću i pojeli im slatkiše, ukrali televizor, muzički stub... On je rekao da će detektivi lupom pronaći tragove i uhvatiti razbojnike. Prvo će, kaže, tražiti da im vrate veliki, metalni, narandžasti kamion, pa bubnjeve i televizor.

Tetkica je doživela šok kada je u ponedeljak ujutru došla na posao i videla da je vrtić obijen. Našla je ispreturane stvari i nered na sve strane.

- Prvo sam primetila da nema televizora. Igračke su bile razbacane. Kada su došli vaspitači, videli smo da nedostaje i omiljeni kamion našlih mališana. Lopovi su obili zadnja vrata na fiskulturnoj sali i odneli sve što im je bilo zanimljivo - kaže čistačica.

Vaspitačice su u šoku. Ne mogu da veruju da bi neko mališanima odneo igračke.

- Ne znam odakle ideja čoveku koji je to uradio da otme i dečju najdražu igračku. I njega mi je žao, jer ko zna šta njime upravlja, a žao mi je i naše dece, dođe mi da zaplačem - kaže glavna vaspitačica "Mladosti" Milijana Zarić i dodaje da ovo nije prvi put da je vrtić na meti lopova, kao i da je ranije uništen ceo mobilijar u dvorištu namenjen deci.

U obdaništu "Biseri" pljačkaši su odneli dva plazma televizora, muzičku liniju, di-vi-di, dva plastična kamiona i jedan dečiji ranac.

- Temperama su crtali svakave gluposti po sobama. Ne mogu ni da pomene šta. Nemam komentar. Šta mogu da kažem za nekoga ko je odlučio da otme nešt od dece - kaže Mila Dramlić, glavna vaspitačica u Biserima.