Ulaz u kapelu
Predrag Dedijer
Ulaz u kapelu

Predrag Dedijer

Ulaz u kapelu, Foto: Predrag Dedijer

Pljačku su prvi premetili radnici pogrebnog preduzeća nakon što su juče oko sedam sati ujutro otorili sef i videli da nedostaje novac. Oni su odmah alarmirali policiju koja je tokom uviđaja skidala otiske sa sefa, kao i s ulaznih vrata.

Kako saznajemo, nakon što su preskočili zaštitnu ogradu, lopovi su provalili u kancelarije kapele u kojoj se prodaje pogrebna oprema. Nakon toga su izvršili premetačinu kancelarije. U njoj su pronašli ključeve iz sefa, koji su zatim otključali i uzeli novac, a zatim pobegli.
Tokom policijskog uviđaja uzeti su snimci sa sigurnosnih kamera, kao i izjave zaposlenih da bi se utvrdilo ko od njih je znao da se u kasi nalazi pomenuta količina novca, ali i ključ od sefa. Pored policije istragu sprovodi i opljačkano preduzeće.

Istraga u toku

Iz JKP „Pogrebne usluge“ potvrdili su da je kapela opljačkana. - Sprovodi se detaljna istraga i analiza ovog događaja. U sefu se nalazilo nešto manje od 800.000 dinara - rekli su iz ovog preduzeća.

- Tokom uviđaja uzete su izjave i otisci da bi se utvrdilo ko je opljačkao kancelariju koja se nalazi bukvalno iznad mrtvačnice. Za sada samo postoji sumnja da je nako ko je imao uvid u navike zaposlenih, a i znao da se celodnevni pazar odlaže u sef tokom noći, tipovao ili učestvovao u pljački. Istraga koja je toku opravdava tu sumnju kao jedan od pravaca u potrazi za osumnjičenima. Postoji i mogućnost da su lopovi već nekoliko puta dolazili u kancelarije pod izgovorom oko kupovine pogrebne opreme, a zapravo su samo osmatrali teren. Sumnje koje postoje potvrdiće ili demantovati dalja istraga, odnosno kada se dođe do osumnjičenih za provalu i krađu - rekao je izvor našeg lista.

Komentari (3)

ŠOJKE

17.01.2018 16:44

BOLJE I NOVAC NEGO MRTVE! GDE SU VAM ČUVARI!?

macan gurovic

17.01.2018 20:22

@ŠOJKE - spc obrne godisnje 140.000.000. eura a ovi novci i nisu neka steta za godisnji obrt.zasto da se neko bogati raskosni zivi a neko miran posten da jedva prezivljava.ajde samo iskreno se zapitajte jedan minut.Glavni u spc budzetu je sin nepriznati na papiru patrijaha irineja alijas miroslava gavrilovica.pravila su igre takva da patrijah ne sme da se zeni ni da ima decu.omaklo se i da je ziv i zdravo ali greota se stiditi deteta zar ne?

dexi

17.01.2018 18:05

Da se ispitaju i pokojnici iz mrtvacnice, ima sumljivih