Biciklista Ognjen Stojanović
facebook
Biciklista Ognjen Stojanović

facebook

Biciklista Ognjen Stojanović, Foto: facebook

On je, kako kaže, vraćajući se sa treninga u punoj opremi otišao u supermarket da kupi neke namirnice i tamo je proveo samo tri minuta, a kada je izašao, bicikla već nije bilo.

- To je hronometarski bicikl za trke na kojima se ja inače takmičim. U nedelju imam takmičenje i sva je sreća da će mi drug pozajmiti njegov bicikl kako bih mogao da vozim - kaže Stojanović za „Alo!“.

Naš triatlonac dodaje da su zahvaljujući snimku bezbednosne kamere već saznali kako izgleda lopov i da se radi o muškarcu koji ima između 30 i 35 godina i koji je proćelav.

Ukradeni bicikl

facebook

Ukradeni bicikl, Foto: facebook

- Imao je crnu majicu, crne japanke i plavi šorts. Verujem da bicikl neće moći da proda u Srbiji jer takav imam samo ja, Svi koji bi kupili takav bicikl znali bi da je moj - dodaje perspektivni triatlonac.

Da se radi o pravom hendikepu za mladog sportistu, govori i to što je on samo tokom ove sezone, ne računajući zimu, na tom biciklu prešao čak 11.000 kilometara vežbajući i vozeći na takmičenjima.

Krađu bicikla od sportiste osuđuje i Nebojša Subić iz Biciklističkog saveza Vojvodine, koji taj čin poredi sa oduzimanjem dela tela sportisti koji se bavi nekim drugim sportom.

- To je njegovo oruđe za rad, praktično, kao kada bi fudbaler ostao bez noge. Em što je velika materijalna šteta, em je i veliki profesionalni udarac, pogotovo jer je Ognjen dobar triatlonac i profesionalac - kaže Subić.

On dodaje da je takav bicikl kod nas veoma teško nabaviti.
- Pretpostavljam da ga je doneo iz inostranstva, jer takvog hronometraša nema kod nas u redovnoj prodaji. Zaista veliki udarac, on je taj bicikl koristio na takmičenjima u inostranstvu - dodaje Subić.

Ističe da misli da neće biti mnogo sreće od zahteva da se ljudi jave ako primete bicikl.
- Veoma je pohvalno što su onom momku kojem je nedavno ukraden beli bicikl u Novom Sadu vratili bicikl bez naknade kada su ga prepoznali u Bubanj potoku, ali mislim da se to u ovom slučaju neće desiti - ističe Subić.

Stojanović šampion

Stojanović je naš najbolji triatlonac, ove godine je na Evropskom prvenstvu u akvatlonu, koje je održano u Francuskoj, osvojio peto mesto, dok je 2014. godine bio balkanski prvak u duatlonu i triatlonu.

Komentari (11)

kobasica srbije

15.09.2016 22:09

E moj mladiću i ti si vrlo neozbiljan kad bajs vredan pet soma evra ostaviš tako bez zaštite u lopovskoj državi.

ima divan bicikl

15.09.2016 22:13

a sta li ima u glavi, da ga tako ostavi ispred radnje.... svasta

Milan

15.09.2016 22:58

@ima divan bicikl - Uvek ima baraba koji ce opravdati pljačku a oštećenog okriviti verujem da ti ne spadašu barabe

DA

15.09.2016 22:23

Neka dodje u subotu na Bubanj potok u zoru ,ali neka pazi da kada ugleda svoj bicikl prodavcu reakcijom ne ugrozi njegova ljudska prava i pozitivnu diskriminisanost,jer ce ga to kostati najvise.Ne salim se.

verica

15.09.2016 23:09

odakle njemu pare za skup tako biciklo.. da on plati porezu pa nek vozi i trotirnet,ja nemam pare za leba on ima biciklu od 5 hiljade evara. sramota bre

meee

16.09.2016 00:28

@verica - Drzava mu je finasirala bicikli za takmicenje

ДУШАН

16.09.2016 01:42

@verica - Какво ти је то питање ,драга Верице .одакле му бицикло.Дечко се бави бициклизмом и логично је да има бицикло ,сваки спортиста жели да има свој реквизит што модернији и што квалитетнији .овакво исти питање си могла поставити ЂОКОВИЋУ 'одакле њему рекети од 5000 хиљада Е.

marki

16.09.2016 05:26

@verica - a ti imas android telefon,imas internet i imas mozga da osravis ovako glupav komentar. i kaze se hleb a ne leba.

mukica

16.09.2016 06:03

@verica - verica#otkud ti pare za mob.tel.i racune!A, malo treba i lekove da kupujes.

srbija

16.09.2016 07:49

@verica - Verice, zašto se ne pitate odakle političarima i njihovim simpatijama besna vozila od više desetina hiljada evra? Odakle nekima pare za vile, za jahte , za avione? Vaš je komentar za svaku osudu.

Шумадинац

16.09.2016 08:18

Iskreno se nada da će ga pronaći ali ipak moram da ga osudim jer je tako skupocenu biciklu ostavio "na izvolte"! Ja vozim bajs i iako sam ga platio 130 eura, ne ostavljam ga ni trenutak bez zaključavanja ili nadzora. Mnogo se bre lopova nakotilo u ovoj našoj Srbiji!