Policija opkolila zgradu
Marko Đoković
Policija opkolila zgradu

Marko Đoković

Policija opkolila zgradu, Foto: Marko Đoković

Saučesnik i njihov jatak su uhapšeni i odvedeni u pritvor.

Devetočasovna opsada zgrade u Trgovačkoj 8 završena je juče tragično jer je jedan od pljačkaša odbio da se preda u stanu na trećem spratu.

- Policija je pročešljala svih 11 spratova, ali u taj stan nisu mogli da uđu jer se niko nije odazivao i mislili su da su stanari na poslu. Nisu hteli da provaljuju, pa su se ponovo u popodnevnim satima vratili do tog stana i začuli šum. Posumnjali su da su unutra razbojnici i pozvali ih da se predaju, ali su se oni oglušili. Policija je provalila u stan i tada je jedan razbojnik pucao sebi u glavu, a druga dvojica su savladana - kaže naš izvor iz policije i dodaje da su lekari Hitne pomoći pokušali da ga reanimiraju.

 

Kako „Alo!“ saznaje, policija je uhapsila Aleksandra B. (26) i Stefana M. (26). Kod njih je pronađeno oružje korišćeno u razbojništvu i ukradeni novac. Stan je koristio uhapšeni Aleksandar.

Uhapšen jedan od razbojnika

Petar Dimitrijević

Uhapšen jedan od razbojnika, Foto: Petar Dimitrijević

- Hranio sam golubove kada sam primetio dvojicu mladića kako trče. Jedan je drugog držao za rame, a prvi je krio najlon kesu ispod sive dukserice. Čuo sam kada je prvi mladić rekao drugom: „Odradili smo dobar posao“, a potom su utrčali u ulaz zgrade u Trgovačkoj 8 - ispričao je za „Alo!“ jedini očevidac koji je video razbojnike kako posle pljačke menjačnice u Trgovačkoj 8a utrčavaju u zgradu u istoj ulici.

Pretpostavlja se da razbojnici, koji su oko 8.25 opljačkali menjačnicu, već neko vreme živeli u zgradi u koju su pobegli jer u njoj ima dosta stanova koji se iznajmljuju.

U rekordnom roku došli su pripadnici policijske brigade sa komadantom Dušanom Puačom na čelu, a onda i pripadnici interventne jedinice, naoružani dugim cevima i takozvanim ovnovima za razbijanje vrata. Policijaci i specijalci su ubrzo stegli obruč oko zgrade, a kako saznajemo, kada su ušli unutra, našli su duksericu na prvom spratu, prebačenu preko hidrantskog aparata, a na 8. spratu novčanicu, za koju se pretpostavlja da potiče iz pljačke. Zgrada ima 60 stanova.

Odneli milion dinara

Dvojica muškaraca upala su u 8.25 u menjačnicu. Naredili su radniku (43) da im preda pare i spakuje ih u najlon kesu. Nezadovoljni brzinom kojom je to radio, tukli su ga drškama pištolja po glavi i govorili mu: „Mnogo si spor.“ Odneli su plen od milion dinara u raznim valutama. Pretres stanova u zgradi je počeo u 9 sati, a tokom višečasovne opsade iz zgrade u zgradu su puštani samo oni stanari čiji su stanovi pregedani. Interventna jedinica je ulazila u zgradu sa opremom za razvaljivanje vrata, a na licu mesta bili su snajperisti i vatrogasci, kao i psi tragači.

Save

Komentari (5)

UTISAK

18.10.2016 07:46

Ne mogu da se otmem ustisku da je ova druga masovna scena sa uniformisanim licima u tri dana smisljena i namenjena zastrasivanju gradjana. Bila su dva pljackasa a u finalu imamo dva ziva i jednog mrtvog,policija se povlacila.napustala mesto dogadjaja,Hitna ulazila sama u medjuvremenu/pre hapsenja/ i nadasve nije odrzana ocekivana konferncija za stampu iako su citav dan ovim stresirali i uznemiravali gradjane,Nije saopsten ni identiter pljackasa i nisu pokazane njihove fotografije.

Paja

18.10.2016 08:54

@UTISAK - Svaka cast na komentaru. Sto bi se reklo " u sridu". Mene samo zanima, kao coveka, kada bih analizirao ovaj dogadjaj, da li neko moze da poveruje da se neko ubio zbog kradje 2666 evra (8000 na 3 dela) i da li je udaranje nekoga u glavu pistoljem i kradja razlog da dodje do gubitka jednog zivota? Ali, u Srbiji se stravicno opasno odomacilo da zivot prestupnika ne vredi pisljiva boba i da ih treba sto pre i na licu mesta lisiti istog. Svetina tome klice, sto zakon i pravo ostavlja po strani.

DA

18.10.2016 09:55

@UTISAK - Tacno,toliko je onaj ugledni i posteni iz vlasti dao uvoznoj eskort ribi da ga bode stiklama jer ga to lozi.

Alex

18.10.2016 09:37

Jel imaju ovi i prezime?

Ana

18.10.2016 11:31

@Alex - Imace,Kantimen.