Opsada pljačkaša trajala osam sati
Marko Đoković
Opsada pljačkaša trajala osam sati

Marko Đoković

Opsada pljačkaša trajala osam sati, Foto: Marko Đoković

Zanimljivo je to što je njegovo pravo prezime bilo Grčić, ali ga je promenio u Mirković kada se vratio u Srbiju sa robije. On je sa svojim prijateljem Stefanom Mlinarom (26) u ponedeljak iz menjačnice u Žarkovu odneo milion dinara. U stanu ih je čekao Aleksandar Botić (26), koji je bio saučesnik.

Punih devet sati policija je pokušavala da uđe u trag dvojici razbojnika, koji su se sakrili u Botićevom stanu.

- Nakon što smo pretresli gotovo celu zgradu, ponovo smo pozvonili na vrata stana jer smo sumnjali da se unutra nalaze razbojnici. Vrata su bila blindirana. Takozvanim ovnovima pokušali smo da ih probijemo. Dok je akcija trajala, začuo se pucanj. Tada je pred dvojicom svojih prijatelja Mirković izvršio samubistvo. U njegovom stanu u Rakovici policija je našla mini-laboratoriju za proizvodnju marihuane, koju je sam uzgajao i prodavao. Prilikom pretresa Botićevog stana, inspektori su pronašli još dva nelegalna pištolja - kaže naš sagovornik.

Kako „Alo!“ saznaje, uhapšeni Botić i Mlinar u krivičnom dosijeu imaju krađu i tešku krađu.

Pljačkaši se brane ćutanjem

Dvojica osumnjičenih za pljačku menjačnice Stefan Mlinar (26) i Aleksandar Botić (26) danas su se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem. Nakon saslušanja, njima je određen pritvor do 30 dana.

Pritvor im je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u slučaju boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. U rešenju sudije za prethodni postupak se navodi da im je pritvor određen i zbog težine krivičnog dela, koje im se stavlja na tere, kao i zaprećene kazne i načina izvšenja razbojništva, koje je uznemirilo javnost.

- U trenutku dok su Aleksandar Botić i njegov prijatelj Stefan Mlinar otključavali bilndirana vrata u nameri da se predaju, iz stana se čuo jedan pucanj, a potom vrisak. Sekund kasnije, u Botićev stan upali su policajci iz interventne jedinice, a potom sam čuo: „Jedan se ubio, a ova dvojca su savladana“- tim rečima prepričavo je dramu od ponedeljka stanar zgrade Ž. Š., koga su policajci pozvali da bude svedok hapšenja osumnjičenih za pljačku menjačnice u Trgovačkoj ulici.

Stanari zgrade koja je prekjuče bila pod opsadom bili su u šoku zbog privođenja komšije i samoubistva. S druge strane, komšije uhapšenog Stefan Mlinara kažu da je sa Ceraka i da je tamo trenirao košarku.

- Viđali sam ga u kraju sa Acom i bukvalno do juče nisu napravili nikakav problem. Koliko sam čuo, počeli su da se druže sa sumnjivim likovima, među kojima je i bio izvesni Dule Švica. Pretpostavljam da je u pitanju taj mladić koji se ubio - rekao je jedan od Botićevih drugova.

Aleksandar Botić

facebook

Aleksandar Botić, Foto: facebook

 

Komšije: Dečko za primer

- Acu znamo odmalena, ovde je odrastao. Na istom spratu živi i njegova majka, ali u drugom stanu. Ona je asistent na jednom fakultetu. Stalno se pitam šta je Aci ovo trebalo. On se družio sa mojim sinom i pre dvadesetak dana mu se poverio da mora da se reši društva koje je počelo da se svakodnevno okuplja kod njega - priča Botićeva komšinica.

Komentari (1)

Kumara

19.10.2016 19:47

Drzi se kumaro, Zarkovo je uz tebe!