Rusija, zastava
Profimedia
London

Profimedia

London, Foto: Profimedia

U saopštenju Forin ofisa se dodaje da Rusija odbija da se "konstruktivno angažuje" i odgovori na pitanja o napadu na Skripalja, preneo je AP.

Ruska ambasada je ranije danas tražila sastanak sa Džonsonom, navodeći da je nivo saradnje Velike Britanije sa Rusijom nezadovoljavajući, što u Forin ofisu odbacuju i kažu da je zapravo ruski odgovor nezadovoljavajući.

Ruska ambasada je tražila da se održi sastanak ruskog ambasadora u Londonu Aleksandra Jakovenka sa britanskim šefom diplomatije Borisom Džonsonom radi razgovora o istrazi u vezi trovanja bivšeg ruskog špijuna, navodeci da je "krajnje vreme" za to.

"Očekujemo konstruktivan odgovor britanske strane i računamo da će doći do tog sastanka u bliskoj budućnosti", rekao je portparol ruske ambasade, prenela je agencija Rojters.

Bivši dvostruki špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su nervnim agensom početkom marta u Engleskoj, a za njihovo trovanje Britanija je optužila Rusiju, koja to negira.

Julija se oporavlja, a Sergej više nije u kritičnom stanju.

Komentari (1)

Цицка

08.04.2018 08:10

Лондон користи тактику Замена теза , тзв . шизофреничарску тактику залуђивања пола света и остатак света су већ увели у своју шизофренију коју раде заједно са пластичном државом иначе њиховом самозваном државом САД .