Zlatibor  Lončar
Emil Čonkić
Zlatibor  Lončar

Emil Čonkić

Zlatibor Lončar, Foto: Emil Čonkić

- Stigla su dokumenta i dao sam inspekciji nalog da uradi analizu. Oni rade svoj posao i sve što je neophodno. U nalazima nisam video da ima nekakvih problema, da je čovek loše lečen... Nema problematičnih stvari. Nema razloga ni za kakva spinovanja o tome. Apsolutno nema naznaka da je bilo znakova, niti bilo čega da se kršila lekarska etika ili da je bilo nasilja - istakao je Lončar.

On je osudio pisanje poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića koji je na svom blogu pisao o tome da je od kolega preminulog čuvara čuo da su njemu na VMA zbog psihičkih problema vezivane ruke i noge.

Lončar kaže da je Šabić prekršio zakon jer nije smeo da piše o tome.

- On nas opominje da poštujemo zakon, a on radi suprotno - kaže ministar.

- Ja građanima kažem da ništa nažao nije učinjeno tom čoveku, a zašto je bio na VMA, pa zato što je ona bila dežurna. Ja se zalažem da se sve informacije o tom slučaju objave u javnosti - naglašava ministar zdravlja.

- On je već dao iskaz, tu nema nikakvih problema. Treba da se procesuiraju odgovorni. Građani treba da znaju, ne treba da sumnjamo. Moramo da uverimo građane Srbije šta je bilo, inspekcija će ispitati. Tanasković je u bolnicu primljen pre nekoliko dana sa konstatacijom da je u predinfarktnom stanju. Međutim, lekari u bolnici konstatovali su probleme sa organima za varenje, te je posle kraćeg lečenja, umro - zaključio je ministar.

Komentari (12)

deki

25.05.2016 21:49

hahahaha koja sprdnja od drzave dragi Boze!

Boze pomozi

25.05.2016 23:19

Srbiji, ne znamo kako ovih Nakaza da se resimo. E moj loncaru, ko o cemu k...a o postenju, tako bese i za onaj Strasni HELIKOPTER. Imas li imalo srca, jadni covece

Sever

26.05.2016 00:38

Ljudi sa fantomkama su ovim pocinili UBISTVO!! Maltretirali coveka, on umre- to je cisto UBISTVO!!! Jos se usudjuju gnjide kao onaj Vucicevic i njegov "Informer" da kazu nije vazno jer covek nije bio cuvar nego klosar !!! EEJJJ!!!!!

Sever

26.05.2016 01:37

Coveka maltretiraju i on dobije infarkt i umre! To je UBISTVO ! ! ! Vi stitite UBICE!!!

Alexandar

26.05.2016 03:51

Kakva muljatorska faca. Meni ovaj ima sumnjivo lice i kad ništa ne govori.

R1

26.05.2016 06:12

Umro je od stresa kad mu je dr. mengele vezao ruke i noge.

sr.bin

26.05.2016 06:57

Iz izvestaja onih koji su ga lecili saznajemo da su sve radili pravilno a to nam kaze pripadnik vlade koja vise nego ocigledno stiti aktere iz savamale.Bolesno zaista ...

misho

26.05.2016 07:36

Lončar kaže:"Šabić prekršio zakon jer nije smeo da piše o tome... Ja se zalažem da se sve informacije o tom slučaju objave u javnosti - naglašava ministar zdravlja." PAZI MOLIM TE ŠABIĆ NE SME NIŠTA DA KAŽE A ON SE ZALAŽE ZA OBJAVU SVIH INFORMACIJA????a zovu ga doktor smrti!

momazver

26.05.2016 09:03

*...ima nekakvih problema,da je čovek POGREŠNO lečen. ..Nema problematičnih stvari.*?????????? Kako li je i od čega*lečen* na VMA?/nekoliko dana/Čoveče ,sam sebi skačeš u usta. Sudeći po textovima na portalima,od kojih si neke NEUSPEŠNO demantovao/jer pokazani su pismeni dokazi/ tvoj beli mantil je toliko flekav da je definitivno bruka za profesiju i ljudskost!

XXL

26.05.2016 10:07

Član izvršne vlasti NIJE smeo da komentariše da li je On mogao ili nije da pomogne u istrazi. Znači mi sada imamo direktan dokaz da se IZVRŠNA VLAST tj. sistem meša u rad policije, tužilaštva i pravosuđa - sada je to uzelo maha pa se više i ne kontrolišu.

Taki

26.05.2016 13:33

Tako je, čoveku nije NIŠTA urađeno, a trebalo ga je lečiti ! Ministar ne LAŽE !!!

posmatrac

26.05.2016 19:30

Od kada je to doticni Ministar postao supervizor kao da se nalazi na pinkovoj Farmi 7. Valjda ova drzava ima kompetentne strucnjake za takve procene i ocene, koji ce u legalnoj proceduri doneti strucno , a ne ministarsko misljenje .