Šampioni sveta:  Reprezentacija Srbije
FIBA
Šampioni sveta:  Reprezentacija Srbije

FIBA

Šampioni sveta: Reprezentacija Srbije, Foto: FIBA

Uspeh iz 2012. godine ponovila je ekipa sa novosadskog Limana, u čijem sastavu su Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Sivić. Naši momci su u kineskom gradu Gvanžuu redom gazili Italiju (16:13), Novi Zeland (20:17), Katar (21:16), Rusiju (21:14), Holandiju (22:10) i Španiju (17:13) da bi, kao šlag na torti, u finalu basketa tri na tri osvetili košarkaše sa Olimpijskih igara u Riju.

- Vratili smo Amerima za poraz košarkaša u zlatnom finalu na Igrama u Riju! San mi se ostvario i ne znam kako da vam opišem ovaj neverovatan osećaj. Posle dve srebrne medalje, jedne na Svetskom i jedne na Evropskom prvenstvu, i bronzane medalje na Evropskim igrama, konačno sam i ja šampion! - rekao je za „Alo!” Dejan Majstorović.

„Ostvario sam san“: Dejan Majstorović

FIBA

„Ostvario sam san“: Dejan Majstorović, Foto: FIBA

Momak iz Starih Banovaca rezimirao je učinjeno u Kini:
- Čitav turnir smo igrali dobro, pa je ova medalja zaslužena. Imali smo težak put do titule, ali tako je kada želite da postanete šampioni planete. Grupa nam je bila paklena, ali timska igra je ono što krasi ovaj kolektiv. Protiv SAD smo igrali koncentrisano i borbeno, a agresivnom odbranom smo uspeli da zaustavimo na Majkla Henrija. Ovaj basketaš iz Čikaga ima šansu da zaigra u NBA ligi - zaključio je Majstorović.