Simonida, Marijana i Marko
Promo
Simonida, Marijana i Marko

Promo

Simonida, Marijana i Marko, Foto: Promo

Simonida Milojković, autorka knjige i predstave održala je književno veče u subotu uveče pred brojnom publikom poreklom iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske koja je ocenila da je narkomanija globalni, svetski problem i da je predstava jasno upozorenje kuda vodi eksperimentisanje sa drogama.

- Prvi put sam igrala u inostranstvu, ali ni jednog trenutka nisam imala osećaj da sam daleko od kuće jer su ljudi bili izuzetno srdačni i dočekali su nas raširenih ruku i toplog srca - kaže Marijana Mićić.

Publika oduševljena predstavom

Promo

Publika oduševljena predstavom, Foto: Promo

Njen partner na sceni, Marko Marković smatra da u Srbiji postoje strašne predrasude o našoj dijaspori kao o ljudima koje zanima samo turbofolk i laka zabava.

- Publika koja je na predstavu došla iz skoro cele Nemačke, pa čak i iz Belgije odlično je reagovala na ozbiljan dramski sadržaj a u prepunoj sali smenjivali su se smeh, uzdasi i, na kraju, suze - objašnjava Marko.

Publika je još dva sata nakon predstave razgovarala sa autorkom i glumcima o sadržaju drame "Ljubav u doba kokaina", a organizator Aleksandar Jovanović je obećao da će češće dovoditi u Frankfurt predstave iz Srbije.