Ljubav
shutterstock
Ljubav

shutterstock

Ljubav, Foto: shutterstock

Krvna grupa, koju nasleđujemo od roditelja, snažan je genetski pečat koji dobijamo po rođenju. U značajnoj meri utiče na načine doživljavanja i ispoljavanja emocija i odslikava kako funkcionišemo u ljubavnoj vezi. Američki psiholog Rom Brafman detaljno je objasnio kakve želje i potrebe imaju žene i muškarci različitih krvnih grupa.

ŽENE

0 Od muškarca očekuju da ih usreće i zadovolje. Najvažnije im je da se ostvare kao supruge i majke. Umeju da pruže sjajnu podršku čoveku koga vole, pa nije čudo što često imaju veoma uspešne muževe. Prema deci se postavljaju drugarski, a lične ambicije ostvaruju preko supruga i dece.

A Veoma su demokratične u vezama, poštuju sve želje i potrebe čoveka sa kojim su. Izuzetno su emotivne, ali svoja osećanja otkrivaju tek onda kada su potpuno sigurne da neće biti povređene. Divne su i posvećene majke koje podržavaju svoju decu, ali su i veoma stroge i zahtevne. To su žene koje mnogo daju, ali mnogo i traže.

B Od partnera očekuju da im stalno pokazuje koliko ih voli jer se jedino tako osećaju sigurno i srećno. Pošto su pomalo zahtevne, teže se odlučuju za brak, ali kada jednom kažu „da“, postaju apsolutno posvećene porodici.

AB One obožavaju muškarce avanturističkog duha. Kao majke su vrlo prilagodljive deci, blage su i nisu zahtevne. Partneru su odane, ali nisu operisane od flerta.

MUŠKARCI

0 Veoma su zainteresovani za flert, uz to su i šarmantni, pa ih žene vrlo brzo primećuju. Prilično su nepouzdani, ali samo zato što im neke stvari brzo dosade. U braku su vrlo privrženi porodici, ali njihova nestalna priroda često izbija u prvi plan i protivi se monotoniji svakodnevice.

A Oni obično na prvu loptu nisu interesantni ženskom polu. Njihove vrednosti žene otkrivaju tek u dužim vezama. Potpuno su posvećeni porodici i kada je zasnuju, ona postaje centar njihovog života. To su muškarci koji podržavaju svoje supruge i s ponosom ističu sve njihove kvalitete.

B Žene poštuju na specifičan način. Osobi koju odaberu donosiće sve pred noge, kao kraljici. Međutim, ako pored sebe nemaju pravu partnerku, postaju melanholični i nesposobni da se uhvate u koštac sa sopstvenim problemima. Prema deci su strogi, ali pravični.

AB Na prvi pogled, on je snažan, stabilan i uporan. Međutim, ispod maske je muškarac koji često nije u stanju da se suoči s problemima. Nestrpljiv i svađalica, misli da je uvek u pravu, pa ga ljudi doživljavaju kao džangrizalo. Veliki je zavodnik, ali otvoren i predan partner.

Tri savršena spoja

Erupcija strasti žena A, muškarac 0

Ljubavna bajka žena A, muškarac B

Večno zaljubljeni žena 0, muškarac AB